Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου – Αντώνης Ξένος, «Νεφέλες» του Αριστοφάνη: 16/7 Λύκειο Ραφήνας – 18/7 Μουσείο Μακρονήσου

Αριστοφάνη «Νεφέλες». Ελεύθερη απόδοση – Σκηνοθεσία: Αντώνης Ξένος. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου «Δεινοθήριο» και η θεατρική του ομάδα σε μια κατάθεση ψυχής, σ’ ένα έργο που πηγάζει από την αρχαία κληρονομιά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου «Δεινοθήριο» και η θεατρική του ομάδα σε μια κατάθεση ψυχής, σ’ ένα έργο που πηγάζει από την αρχαία κληρονομιά.

Οι «Νεφέλες» είναι ένα έργο αλληγορίας και σάτιρας των νεωτερικών ιδεών του Σωκράτη. Εδώ η σάτιρα παίρνει χαρακτήρα ακτινωτό σε διάσταση σφαιρική. Το μεταβαλλόμενο καυτηριάζεται με αδρά στοιχεία μέχρι τέλους της σκηνικής δράσης ώσπου να βρεθεί ένα κάποιο στοιχείο σταθερότητας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου - Αντώνης Ξένος, «Νεφέλες» του Αριστοφάνη: 16/7 Λύκειο Ραφήνας – 18/7 Μουσείο Μακρονήσου

Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί αυτό το συμπαντικό δεδομένο, που είναι τα νέφη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα της διαρκούς και αέναης μεταβολής και εξέλιξης όχι μόνο της ύλης μα και της ιδέας και του πνεύματος.

Αριστοφάνη «Νεφέλες»
Ελεύθερη απόδοση – Σκηνοθεσία: Αντώνης Ξένος

Κυριακή 16 Ιούλη – Λύκειο Ραφήνας

Τρίτη 18 Ιούλη –  Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31, Κεραμεικός, Τηλ: 210-3247820)

Ώρα έναρξης 21:30 // Είσοδος ελεύθερη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: