Ι. Καμπανέλλη: «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», σκην. Κώστας Καζάκος, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», από την Τετάρτη 25 του Οκτώβρη​, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου.

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», από την Τετάρτη 25 του Οκτώβρη​, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου. «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» είναι ίσως, το πιο ώριμο και βαθύ έργο του «πατέρα» του Νεοελληνικού Θεάτρου.

​Σε ένα νέο κλασικό αρχοντικό που καταρρέει ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανεψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης.

​Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους καινούργιους νεόπλουτους.

Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει. Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.

Μέσα στη μαγεία του ωραίου αυτού ερειπίου, συγκρούεται το παρελθόν με το αδίστακτο παρόν, μέσα από Πάθη, Μίση, Έρωτες, Θυσίες, Ηρωισμούς και Προδοσίες.

Ο Καμπανέλλης, ως λογοτέχνης, είναι μάστορας των ανατροπών. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» τελειώνει αριστουργηματικά, με τρόπο ιδιοφυή και αποκαλυπτικό, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση.

Ι. Καμπανέλλη: «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», σκην. Κώστας Καζάκος, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (spot)

Από τις 25 του Οκτώβρη έως τις 7 Γενάρη, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη

Μουσική σύνθεση – Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Δάμπασης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άννα Γεραλή, Όμηρος Πουλάκης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.30 και στις 21.15, Κυριακή στις 20.00.

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103625520, 2103636144 και 2103644921.

Ηλεκτρονική Προπώληση: ticketservices.gr. Προσφορά 10 ευρώ έως τις 19/10 για όλες τις παραστάσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: