Η σημασία της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας

Η κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, ως γνωστόν, αποτέλεσε τη θεωρητική βάση για το σοσιαλισμό και αποτελεί και σήμερα το υπόβαθρο της πάλης για έναν άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Μ’ αυτήν την έννοια, η διάλεξη για τη σημασία του Μαρξισμού αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν δίνεται μέσα στη μητρόπολη των αστικών οικονομικών, την ΑΣΟΕΕ.

Αύριο, Παρασκευή, 24/5 θα δοθεί διάλεξη στην ΑΣΟΕΕ (Αιθ Α47, 5-7μμ), από το Γιώργο Λαμπρινίδη με τίτλο “η σημασία της Μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας σήμερα”. Ο Γιώργος Λαμπρινίδης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ΑΣΟΕΕ και η διάλεξη δίνεται στα πλαίσια μιας νεοσύστατης πρωτοβουλίας για τον πλουραλισμό στα οικονομικά. Η νεοσύστατη αυτή πρωτοβουλία με το όνομα Critique αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές οικονομικών και επιδιώκει να αποτελέσει χώρο διαλόγου στα πλαίσια της οικονομικής σκέψης. Διακηρυγμένος στόχος τους είναι η ανάδειξη της ανάγκης για πλουραλισμό και των ετερόδοξων οικονομικών σχολών (Φεμινιστικά, Οικολογικά, Μαρξιστικά, Μετα-Κευνσιανά, κ.α.).
 
Φυσικά, ο πλουραλισμός δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τα “οικονομικά”, όπως κατάντησε να λέγεται η πολιτική οικονομία, να υπηρετούν το λαό και όχι να παρέχουν στην αστική τάξη το ιδεολογικό οπλοστάσιο για την διαιώνιση και το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, ως γνωστόν, αποτέλεσε τη θεωρητική βάση για το σοσιαλισμό και αποτελεί και σήμερα το υπόβαθρο της πάλης για έναν άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Μ’ αυτήν την έννοια, η διάλεξη για τη σημασία του Μαρξισμού αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν δίνεται μέσα στη μητρόπολη των αστικών οικονομικών, την ΑΣΟΕΕ.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: