«Η Πίπα του Κομμουνάρου» βασισμένο σε νουβέλα του  I. Ehrenburg, σε πρώτη προβολή και συνοδεία ζωντανής μουσικής

Συνεχίζεται στο STUDIO new star art cinema το αφιέρωμα στη Σοβιετική Πρωτοπορία με βουβά αριστουργήματα, σε πρώτη προβολή και συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ο Τηλέμαχος Μούσας (Πολυοργανίστας) και ο Δημήτρης Βασιλάκης (Σαξοφωνίστας ) «διαδρούν ηχητικά αυτοσχεδιάζοντας, θα δημιουργήσουν την δική τους ηχητική/μουσική επένδυση».

«Η Πίπα του Κομμουνάρου»
Σκηνοθεσία: Kote Marjanishvili.
Σενάριο: Ilja Ehrenburg,  Kote Marjanishvili.
Πρωταγωνιστούν: Ushangi Chkheidze, Sergei Zabozlayev (Junior),Veriko Anjaparidze, Tamari Chavchavadze.
ΦωτογραφίαSergei Zabozlayev (Senior).
Παραγωγή: Γεωργία (Georgian-film) (1929).

Υπόθεση
Βασισμένο στη νουβέλα του Ilja Ehrenburg. Στην ουσία καταγράφεται οπτικά με ατμοσφαιρικό και ουσιώδη τρόπο η ιστορική, αδικημένη -μα όχι αδικοχαμένη- έκβαση των αγωνιστών και αγωνιστριών της παρισινής κομμούνας. Βρισκόμαστε στο έτος 1871, στο Παρίσι υπό πρωσική κατοχή. Οι Γάλλοι, εύποροι αξιωματικοί δεν εναντιώνονται στους Πρώσους. Όμως ο λαός δεν διαθέτει ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Τα ιστορικά δρώμενα αντικατοπτρίζονται μέσα από την εστίαση σε συγκεκριμένους, άσημους ανθρώπους, οι οποίοι προσωποποιούν τις υπάρχουσες, οικονομικές, διαφοροποιημένες καταστάσεις μεταξύ εργατών και αριστοκρατών. Στο σπίτι ενός μικρού παιδιού επικρατεί η αποκαρδιωτική ανέχεια, όπως και σε τόσους άλλους πολίτες. Το παιδί ψάχνει απεγνωσμένα για φαγητό. Ο πατέρας του, στρέφεται στις θεμελιώδεις αρχές της κομμούνας. Η μητέρα του, προσπαθεί να πωλήσει ακόμη και υποδήματα, προκειμένου να βρει φαγητό.

Στον αντίποδα, μια επηρμένη αριστοκράτισσα χαριεντίζεται μέσα σε σπάνια αρώματα και ακριβά, γυναικεία υποδήματα, θαυμάζοντας τη στάση των Γάλλων αξιωματικών. Ο αγώνας της παρισινής κομμούνας επηρεάζει τον ιστό της πόλης, αλλά και το πεδίο έξω από αυτήν. Εκεί στήνεται ένα αντιστασιακό, οργανωμένο οχυρό. Μια γενναία, χαμογελαστή συναγωνίστρια συνεχίζει να αντιπροσωπεύει τις αρχές, που η ίδια ύψωσε πρωτίστως στην πόλη, μαχόμενη πλέον με όπλα στο ύπαιθρο. Οι αντίπαλοι, Γάλλοι αξιωματικοί σκοπεύουν να συντρίψουν αυτό το φρούριο, μαζί με τα όνειρα των κομμουνάρων. Το μικρό αγόρι θα βρεθεί ακριβώς μέσα στον ρου των γεγονότων…

ΤΡΙΤΗ 29/10/2019 στις 20:30

STUDIO new star art cinema: Σπάρτης Και Σταυροπούλου 33 Πλατεία Αμερικής
Τηλ 210-8640054 –2108220008

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7.00 ΕΥΡΩ

 

Ο  πολυοργανίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις θεάτρου, χορού, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Brooklyn Academy of Music, το CCRMA του Stanford University, το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,TedX Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρίας ODC.

‘Εχει λάβει το διεθνές βραβείο Music Theater Now 2018 &  έχει βραβευθεί με το 1ο Βραβείο στο Βe  Festival of Birmingham.

‘Εχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και χώρους όπως τα: Brooklyn Academy Of Music, Copenhagen Opera Festival, Aalborg Opera Festival, Operadagen Festival of Rotterdam, Neukollner Oper Berlin, Singapore Arts Festival, Musiktheatertage Wien, Malta Cultural Capital of Europe, SANI Jazz Festival κ.α.

Kατέχει  Master of Music από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ , Bachelor στις Παιδαγωγικές Σπουδές και στην Γεωπονία και εργάζεται και ως εκπαιδευτικός στην Ειδική Αγωγή.

 

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, βραβευμένος σαξοφωνίστας, συνθέτης, πανεπιστημιακός ερευνητής, με διεθνή καριέρα στην τζαζ, έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ Candid Records.

Το άλμπουμ του “Daedalus Project – Labyrinth” ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς για το BBC το 2002 και η δισκογραφία του έκτοτε αναφέρεται σε αφιερώματα και μελέτες σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια, (Monmouth, Columbia, Yale).

Έχει ηχογραφήσει με κορυφαίους της τζαζ όπως David Liebman, Jeff “Tain” Watts, Dave Kikoski, Ralph Peterson και έχει παίξει στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών όπως: Birdland, Yale, Smithsonian Washington DC, Ronnie Scott’ s, Dizzy’ s Club Lincoln Center, ενώ κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα μεταξύ άλλων στα Downbeat, Jazz Times και εγκυκλοπαίδεια Penguin.

Παρουσίασε το concept του «Jazz Democracy» forum/performance, σαν πρεσβευτής πολιτισμού και ειρήνης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη, για την διεθνή μέρα της τζαζ 2018 και στο Athens Democracy Forum των New York Times.

Διδάσκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό master της Τζαζ, ενώ συνεργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τζαζ και τεχνητή νοημοσύνη με Δημόκριτο, IRCAM, Georgia Tech, Singularity University.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: