“Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη” – Με Γκέμπελς στα σόσιαλ ο επίσημος λογαριασμών οπαδών της Ξάνθης

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ανταπάντησαν βρίζοντας όσους ανέδειξαν το θέμα, χαρακτηρίζοντας το ναζιστικό τσιτάτο μια “φράση που λέγεται καθημερινά από πολλούς ανθρώπους”.

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά, με νέα ένταση μάλιστα τα τελευταία χρόνια, που στα γήπεδα, αλλά και γενικότερα μεταξύ οργανωμένων ομάδων οπαδών ακούγονται ακροδεξιά, εθνικιστικά, ακόμα και φασιστικά συνθήματα. Το σύνθημα από χθεσινή ανάρτηση της επίσημης σελίδας των Φίλων της Ξάνθης (Xantifans Official) προχωράει ένα ακόμα βήμα, παραλλάσσοντας ελαφρά την πασίγνωστη ρήση του Γκέμπελς και των Ες-Ες “Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη”, σε “θα επιστρέψουμε κλπ”.

σκρινσοτ από gazzetta.gr

Όταν λέμε πασίγνωστη, εννοούμε πασίγνωστη σε όλους εκτός προφανώς από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, οι οποίοι, αφού έσβησαν το σύνθημα μετά την κατακραυγή που δικαιολογημένα προκλήθηκε, αντεπιτέθηκαν πριν λίγη ώρα, με νέα ανάρτηση όπου βάλλουν ενάντια στις “κωλοφυλλάδες” και τα “παπαγαλάκια” που ενοχλήθηκαν από μια φράση “η οποία λέγετε (sic) καθημερινά από πολλούς ανθρώπους”. Δεν ξέρουμε αν εσείς στην καθημερινότητά σας μνημονεύετε τσιτάτα του Γκέμπελς, εμείς τον μόνο που θα είχαμε υπόψη είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ως γνωστόν σε συγκέντρωση του ΛΑΟΣ πριν κάποια χρόνια, τραγουδούσε ρυθμικά το σύνθημα, για να ισχυριστεί αργότερα αρχικά ότι το βίντεο ήταν πειραγμένο και στη συνέχεια ότι πρόκειται για πατροπαράδοτο ρητό των Βορειοηπειρωτών. Στη συνέχεια, η ανάρτηση επικαλείται τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα των οπαδών της ομάδας και της Ξάνθης γενικότερα, αλλά και τις δράσεις του συνδέσμου με συλλογή τροφίμων υπέρ των προσφύγων πριν τέσσερα χρόνια.

Γεγονότα τα οποία δεν έχουμε λόγο ή άλλου είδους πληροφόρηση για να τα αμφισβητήσουμε. Ίσα – Ίσα όμως αποτελούν ένα λόγο παραπάνω για να ψάχνουν οι διαχειριστές της επίσημης ιστοσελίδας των οπαδών λίγο καλύτερα ποιες είναι οι “καθημερινές εκφράσεις” που χρησιμοποιούν για να δηλώσουν στήριξη της ομάδας τους. Πολλώ δε μάλλον να επιτίθενται αγοραία σε εκείνους που τους επισημαίνουν ένα μεμονωμένο (;) στραβοπάτημα, αντί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την – ακούσια όπως υποστηρίζουν – αναπαραγωγή ενός από τα χαρακτηριστικότερα ναζιστικά συνθήματα. Στην τελική, υπάρχουν και οι μηχανές αναζήτησης.

Τις τελευταίες ώρες γίναμε αποδέκτες σχολίων για μια φράση-περιγραφή σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η οποία λέγετε…

Gepostet von Xanthifans ''Official'' am Sonntag, 27. September 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: