Ο Ρότζερ Φέντερερ μποϊκοτάρει παιχνίδι 1 εκ. δολαρίων στη Σαουδική Αραβία μετά το φόνο Κασόγκι

Αναταράξεις και στον αθλητικό κόσμο προκαλεί η φριχτή δολοφονία Κασόγκι από τη Σαουδική Αραβία, με τον κορυφαίο τενίστα Ρότζερ Φέντερερ να αρνείται τη συμμετοχή του σε παιχνίδι στη χώρα. Στάση αναμονής τηρούν οι πρώτοι παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης, Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Σε μια κίνηση πολιτικής εντιμότητας προχώρησε ο Ελβετός πρωταθλητής του τέννις, Ρότζερ Φέντερερ, τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη, αρνούμενος να συμμετάσχει σε παιχνίδι επίδειξης στη Σαουδική Αραβία τον ερχόμενο Δεκέμβρη, μολονότι τους προσφέρθηκε ως αμοιβή το ποσό του 1 εκ. δολαρίων.

Αιτία η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, την οποία το καθεστώς της χώρας προσπαθεί να παρουσιάσει ως ατομή ενέργεια για την οποία η κυβέρνηση δεν είχε γνώση.

“Προτιμώ να μην παίξω. Αρκούμαι στην προπόνηση. Χαίρομαι να κάνω άλλα πράγματα και δεν ήθελα να παίξω εκεί αυτή την περίοδο. Για μένα λοιπόν ήταν μια πολύ γρήγορη απόφαση”, δήλωσε ο διάσημος τενίστας την Τρίτη.

Παρόμοια ηθική πίεση ασκείται και στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι επίσης έχουν δεχτεί πρόταση για το αθλητικό  γεγονός, χωρίς μέχρι να στιγμή να έχουν ξεκαθαρίσει την τελική τους απόφαση.

“Γνωρίζω τι έγινε και είναι λυπηρό. Πάντα προσπαθούσα να είμαι πολύ επαγγελματίας και να σέβομαι τους ανθρώπους απέναντι στους οποίους έχω δεσμευτεί. Πρέπει να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει ώστε να πάρουμε μια ορθολογική απόφαση”, είπε ο Τζόκοβιτς, ενώ ακόμα πιο εφεκτικός εμφανίστηκε ο Ναδάλ δήλωσε απλώς πως “Είναι φοβερό πως ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του”.

Με πληροφορίες από telesurtv.net

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: