Η Λίβερπουλ απέρριψε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Κατάρ που ήταν εργασιακό κάτεργο

Η ομάδα της Λίβερπουλ προχώρησε σε μια κίνηση που θυμίζει τη μακρινή της εργατική καταγωγή και απέρριψε το ξενοδοχείο-κάτεργο που της έκλεισε η ΟΥΕΦΑ, όπου οι εργαζόμενοι δεν έπαιρναν ούτε καν τον βασικό μισθό.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η Λίβερπουλ που θα βρεθεί τον επόμενο μήνα στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, απέρριψε το ξενοδοχείο που θα την φιλοξενούσε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΟΥΕΦΑ. Πρόκειται για το υπερπολυτελές ξενοδοχείο  Marsa Malaz Kempinski σε ένα νησάκι του Κατάρ, το οποίο απορρίφθηκε από τη διοίκηση των κόκκινων, καθώς υπήρχαν αναφορές για τις συνθήκες-γαλέρα που επικρατούσαν, και συγκεκριμένες καταγγελίες ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν αμείβονταν ούτε καν με το βασικό μισθό, ενώ δούλευαν υπερωρίες.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φαίνεται να οδήγησαν τη Λίβερπουλ σε αυτή την απόφαση, προκαλώντας μια μάλλον φαιδρή απάντηση της ΟΥΕΦΑ, για τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προφανώς για αυτό έδωσε και τη διοργάνωση στο Κατάρ, που φημίζεται για τον προοδευτικό του χαρακτήρα και τις ευαισθησίες του στο εργατικό δίκαιο…

Η απόφαση της Λίβερπουλ, ακόμα και αν έγινε με κριτήρια “κοινωνικής ευθύνης” για να μη ζημιώσει το προφίλ της εταιρίας, πάει ενάντια στο ρεύμα και θυμίζει κάτι από την μακρινή εργατική καταγωγή της ομάδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: