“Ευγένιε”, θα σε θυμόμαστε για πάντα

Σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή ο Έγκεν Γκέραρντ, σκορπίζοντας θλίψη στην Κρήτη, όπου έμεινε ως το τέλος της ζωής του, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Μια από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων που όλοι σέβονταν, εκτιμούσαν και αναγνώριζαν την αξία του.

Σαν σήμερα, στις 2 του Γενάρη 2018, έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια ο Έγκεν Γκέραρντ, σκορπίζοντας θλίψη στην Κρήτη, όπου έμεινε ως το τέλος της ζωής του, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.

Ο Ολλανδός, που είχε γίνει δικός μας, Έλληνας και πιο ειδικά Κρητικός, και όλοι τον ήξεραν ως “Ευγένιο”, ήταν όνομα και πράγμα: μια από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων που όλοι σέβονταν, εκτιμούσαν και αναγνώριζαν την αξία του.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Γκέραρντ, που έβγαλε ρίζες στην Κρήτη (τον τόπο που ευδοκιμούν τα ριζίτικα) κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητή στον πάγκο μιας ομάδας, αφού έμεινε στον ΟΦΗ για 15 χρόνια συνολικά, από τα μέσα της δεκαετίας του 80′ ως το 2000, και συνέδεσε το όνομά του με τις πιο “χρυσές σελίδες” στην ιστορία του συλλόγου. Κάθισε ακόμα στον πάγκο ομάδων, όπως η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, κι ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, όλοι όμως τον έχουν συνδέσει με τον πάγκο και τα χρώματα του ΟΦΗ, στο αγαπημένο του Ηράκλειο.

Ο Γκέραρντ επέστρεψε λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή στον “τόπο του εγκλήματος”, μία φορά για να δει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας (που δεν παίζει πια στα μεγάλα σαλόνια) με τον Άρη, πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι και φορώντας τη φανέλα του ΟΦΗ. Κι άλλη μία φορά, στο προς τιμήν του φιλικό παιχνίδι, που διοργάνωσε ο παλαίμαχος Ηλίας Πουρσανίδης -ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ευγένιου- που ήταν κι η τελευταία δημόσια εμφάνισή του.

Μια εκδήλωση, που έμοιαζε ουσιαστικά με αποχαιρετισμό στον (ήδη βαριά άρρωστο) μεγάλο Ολλανδό κι ήταν τόσο συναισθηματικά φορτισμένη, που μαζί με τις καρδιές, ράγισαν και τα τσιμέντα, όπως γράφτηκε στον ηλεκτρονικό κι έντυπο τύπο, εκείνες τις μέρες.

Δείτε ακόμα:

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ολλανδέ, Ολλανδέ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: