Αποβολή ποδοσφαιριστών από ομάδα του γερμανικού τοπικού πρωταθλήματος μετά από φωτό με ναζιστικό χαιρετισμό

Οι μισοί περίπου παίκτες και ο χορηγός τοπικής ομάδας στη δυτική Γερμανία θεώρησαν πολύ καλή ιδέα να χαιρετίσουν ναζιστικά και να μοιραστούν τη φωτογραφία στα ΜΚΔ.

Την αποβολή 7 ποδοσφαιριστών της ομάδας SC Muhl στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία αποφάσισε η διοίκηση του κλαμπ του τοπικού πρωταθλήματος Γερμανίας, μετά από “φάρσα” στην οποία εικονίζονται να χαιρετούν ναζιστικά. Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η προτροπή του χορηγού της νέας φανέλας της ομάδας, του κεμπαμπτζή  Εντζίν Αρσλάν, οι παίχτες να κάνουν “κάτι αστείο” την ώρα της φωτογράφισης με τη νέα τους περιβολή. Εκείνη τη στιγμή, 7 από τους 15 παίκτες ύψωσαν το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ λίγο μετά η φωτογραφία ανέβηκε στο facebook από τον Αρσλάν, όπου έγινε βάιραλ για τα λίγα λεπτά πριν κατέβει, και προκάλεσε αμέσως σκάνδαλο.

Η διοίκηση του συλλόγου σε εσπευσμένη συνεδρίασή της αποφάσισε την αποβολή και των 7 παικτών, δηλώνοντας παράλληλα πως η ομάδα καταδικάζει “κάθε ακροδεξιά εκδήλωση, έκφραση και άποψη”. Οι ποδοσφαιριστές κινδυνεύουν και με ποινικές κυρώσεις, καθώς ο χιτλερικός χαιρετισμός απαγορεύεται στη Γερμανία. Η κρατική ασφάλεια διεξάγει έρευνα, διευκρινίζοντας πάντως πως τυχόν διώξεις θα εξαρτηθούν από το αν η φωτογραφία προορίζονταν για προβολή σε κλειστή ομάδα ή δημόσια κι αν έγινε και πόσες φορές προσπάθεια διάδοσής της σε τρίτους.

Από την πλευρά τους, τόσο οι παίκτες, όσο και ο Αρσλάν, που επίσης αποβλήθηκε από χορηγός της ομάδας ζήτησαν συγγνώμη, η οποία όμως δεν αναστρέφει την απόφαση του συλλόγου.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: