Βιολογικό όπλο ο κορονοϊός Covid-19;

Με το που έσκασε μύτη ο κορωνοϊός στην Κίνα, άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, σε πολλές χώρες. Όμως υπάρχει και μια «θεωρεία συνωμοσίας» που μοιάζει πιο σοβαρή αφού διατυπώθηκε από κάποια αρκετά επίσημα χείλη.

Με το που έσκασε μύτη ο κορωνοϊός στην Κίνα, άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, σε πολλές χώρες. Συνομωσία είπαν του Μπιλ Γκέητζ, άλλοι απλώς είπαν ό,τι λένε πάντα «συνωμοσία των Εβραίων», ή «των Ρότσιλντ» και άλλα. Θεωρίες που κυκλοφορούν σαν φήμες. Όμως υπάρχει και μια «θεωρεία συνωμοσίας» που μοιάζει πιο σοβαρή αφού διατυπώθηκε από κάποια αρκετά επίσημα χείλη.

1.Ένας ανώτατος στρατιωτικός του Ιράν ο Gholam Reza Jalal ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια φυσική ασθένεια και ότι αποτελεί επίθεση βιολογικού όπλου κατά της Κίνας και του Ιράν από ένα «εχθρικό κράτος», εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ. Η ίδια γνώμη βρίσκει έδαφος και στη Ρωσία.

2.Ο κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Zhao Lijian, πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο με τον Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, κατά την κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου στις 11 Μαρτίου του 2020.

Εκεί ο Ρέντφιλντ αναφέρει πως κάποιοι θάνατοι γρίπης στις ΗΠΑ,  αργότερα αναγνωρίστηκαν ως κρούσματα του Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί το στέλεχος του κορωνοϊού. Το ίδιο βίντεο αναρτήθηκε κι από άλλους φορείς στις ΗΠΑ, όπως το εθνικό δίκτυο CCTV, το CNN και η εφημερίδα Global Times.

Λέει λοιπόν ο κινέζος εκπρόσωπος, ότι ο Covid – 19 δεν ξεκίνησε από την Κίνα και την επαρχία Γιουχάν, αλλά «Ο αμερικανικός στρατός έφερε τον Covid-19 στην Κίνα». Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ο «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού παγκοσμίως είναι Αμερικανός στρατιωτικός, που βρέθηκε στη Γιουχάν τον Οκτώβρη, λίγο πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων. 

Γράφει συγκεκριμένα στο Twitter «Ο CDC πιάστηκε στα πράσα. Πότε εμφανίστηκε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί;  Ίσως είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Διαφάνεια! Δημοσιοποιήστε τα στοιχεία σας. Οι ΗΠΑ μάς οφείλουν μια εξήγηση». 

Η θολούρα και η απουσία επαρκών στοιχείων και λεπτομερειών για τους ασθενείς και τους θανάτους από Covid-19 στις ΗΠΑ, ρίχνει λάδι στη φωτιά και σκιές καχυποψίας στο θέμα. (Πληροφορίες ΕΘΝΟΣ).

3.«Πριν από δυο μήνες και ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ματίας Τσανγκ, άφησε να εννοηθεί ότι η επιδημία κορωνοϊού στη Γουχάν ξεκίνησε ως «βιολογικός πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Κίνας» (ΕΘΝΟΣ).

4.Είναι δεδομένο εδώ και πολλές δεκαετίες, ότι βιολογικά όπλα υπάρχουν κι ότι όλοι οι στρατοί έχουν τμήματα βιολογικού πολέμου και κάνουν ασκήσεις απόκρουσης βιολογικής επίθεσης. Όπως και ότι οι μεγάλες χώρες ερευνούν νέα βιολογικά όπλα. Δεν υπάρχουν ακόμα ειδήσεις για το αν δοκιμάζονται ή αν ποτέ χρησιμοποιήθηκαν. Τόσα χρόνια δεν χρησιμοποίησε κανείς βιολογικά όπλα πουθενά; Πάντως αν κάποια φορά κάποιοι τα  χρησιμοποιήσουν, θα το κάνουν με αυτό τον τρόπο. Ένας καινούριος ιός, χωρίς γνωστό αντίδοτο ή εμβόλιο, με πολύ μεγάλη ταχύτητα εξάπλωσης και ικανό ποσοστό θανάτων. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος, αν κάποιος προβεί σε τέτοια «ασύμμετρη ενέργεια» να βγει και να πει «εγώ το έκανα».

5.Την κατάλληλη στιγμή. Όταν π.χ. οξύνεται και γενικεύεται ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με αιχμή και το 5G. Όταν η Ευρώπη έδειχνε να μη πολυ-υπολογίζει τις απειλές Τραμπ κι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνίες με την Κίνα για το 5G. Όταν η επιθετικότητα των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα ήταν σε εξέλιξη με δηλώσεις, μέτρα περιορισμού των εισαγωγών, ακόμα και με σύλληψη της κόρης του προέδρου της Huawey. 

6.Υπήρξε πράγματι αυτή η προβοκάτσια; Πώς θα μπορούσαμε να το ξέρουμε;  Αυτού του είδους τα πράγματα, όταν γίνονται, τα μαθαίνουμε μετά από δεκαετίες. Όπως και το στόχο της όποιας προβοκάτσιας. Για όλες τις μεγάλες προβοκάτσιες. Τις παλιές (πυρπόληση του Ράιχσταγκ, έναρξη Β’ παγκοσμίου πολέμου ενάντια στην Πολωνία, κλπ.). Ή τις καινούριες (Οβίδα όλμου στη λαϊκή αγορά του Σεράγεβο,  χημικά όπλα του Σαντάμ και του Άσαντ, βιολογικά όπλα του Καντάφι κλπ.). Κι εμείς σκεφτόμαστε το σκηνικό (όπως τώρα π.χ.) και κυρίως σκεπτόμαστε το ποιος έχει κάτι να κερδίσει από αυτή την πράξη. Π.χ. στο παράδειγμα του κορωνοϊού και της Κίνας. Ποιος είχε να κερδίσει κάτι πολιτικά και οικονομικά από την εμφάνιση του νέου αυτού ιού στη μεγάλη ασιατική χώρα ; Είναι συνήθως ένα ασφαλές κριτήριο. 

7.Τελικά;  

Από αυτά, μέχρι να ισχυριστούμε ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, είναι μεγάλη απόσταση και μακριά από την πρόθεση και τη δυνατότητά μας. Πάντως τα βέβαια είναι ότι: 

Είναι μέσα στη λογική του παγκόσμιου παιχνιδιού στρατηγικής των μεγάλων δυνάμεων, τέτοιου είδους ασύμμετρες βιολογικές επιθέσεις. Δεν είναι εντελώς απίθανα ενδεχόμενα. 

Αν κάποτε αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια αυτή η θεωρία συνωμοσίας των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας, δεν θα εκπλαγεί κανείς απολύτως σ’ όλο τον κόσμο. Όλοι θεωρούν τις ΗΠΑ αδίστακτες κι ικανές για τα πάντα. 

Αν κάποτε το κάνουν, όποιοι το κάνουν, θα το κάνουν κάπως έτσι. Την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή, κρυφά και με τρόπο που να μην ανιχνεύεται. 

 

Y.Γ. Εμείς πάντως είπαμε: μένουμε σπίτι και φυλαγόμαστε. 

Πηγές  
https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/562184/koronoios-kai-theories-synomosias-biologiko-oplo-i-timoria-apo-ton-theo-

https://www.lifo.gr/now/world/273599/koronoios-kai-theories-synomosias-o-amerikanikos-stratos-efere-ton-covid-19-stin-kina

https://www.ethnos.gr/kosmos/93781_koronaios-poy-einai-o-asthenis-miden-sas-pigan-oi-ipa-ton-covid-19-stin-kina

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

3 Σχόλια

 • Ο/Η Erga Tistis λέει:

  Μπράβο για την ανάλυση των δημοσιοποιημένων πληροφοριών και αξίζουν συχαρίκια στον συγγραφέα που δεν έπεσε στην εύκολη παγίδα να γεμίσει τα κενά με λογικά άλματα τύπου “ελοχιμ με νεφελιμ”. Το δηλητήριο “Σκριπάλ” στην Αγγλία ( όποιος κι αν έκανε την χρήση) όπως και το μπουκαλάκι που κράδαινε κάποιος υπουργός στον ΟΗΕ παλαιότερα, για να δείξει του εχθρού τα βιολογικά όπλα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας πως θα μάθουμε την πλήρη αλήθεια. Τα βιολογικά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και ταυτόχρονα έχει αποδειχτεί πως η παραπληροφόρηση μπορεί να μανιπουλάρει την κοινή γνώμη. Ωστόσο τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τον κορωνοϊό μπορούν να μας οδηγήσουν σε ορισμένες μαθηματικές βεβαιότητες:

  1. Ο σημερινός κόσμος είναι περισσότερο συνδεδεμένος από ποτέ και η διασπορά ενός Ιου ευκολότερη από ποτέ. Ο χάρτης του Johns Hopkins University δεν αφήνει περιθώρια ούτε στην Αφρική να γλυτώσει.

  2. Τα διεθνή στατιστικά και η διαφάνεια στα στοιχεία είναι μέχρι και σήμερα καλύτερα ανέκδοτα από αυτά του Τοτού. Στο github.com που βρίσκονται τα δημόσια στοιχεία νομίζει κανείς πως αν στην Ιταλία η θνησιμότητα φτάνει πάνω από 10% και σε άλλες χώρες δεν ξεπερνά το 1% τότε έχουμε δύο βέρσιον Ιού που εύκολα γίνονται τρεις και τέσσερις αν θεωρήσουμε πως άλλες χώρες δημοσιεύουν πραγματικά στοιχεία.

  3. Η Διεθνής σκηνή φάνηκε σαν έτοιμη από καιρό να αποδεχτεί τα κακά νέα και να τα χειροτερέψει σε πετρελαϊκή κατάρρευση και χρηματοπιστωτική κρίση μέχρι και σε κλείσιμο συνόρων με πλήρη απομονωτισμό. Αυτή η κρίση – κρισάρα από τα πάνω ορμούμενη θυμίζει λίγο “Λίμαν Μπράδερς” στο σημείο καμπής. Εκεί όπου έχει πατηθεί το κουμπάκι και έχει κλείσει κάτι “τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε να κλείσει” αλλά όταν φτάνει η σειρά της ασφαλιστικής εταιρίας ανοίγουν οι κρουνοί της διάσωσης…

  Ή στις επόμενες μέρες – βδομάδες η διεθνής συνεργασία θα δώσει φάρμακο/εμβόλιο για λύση ή μπορεί και να δούμε ημέρες “Mad Max” όπου θα γίνουν όλοι οι κάτοχοι 280 πακέτων μακαρονίων “πεφτοσυνεφάκηδες” γιατί ο γείτονάς τους θα τους σπάσει την πόρτα για να ταΐσει το πεινασμένο παιδί του.

  Πάντως ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς!

 • Ο/Η Μπάμπης Ζαφειράτος / Μποτίλια Στον Άνεμο λέει:

  Σενάρια Επιστημονικής Τρομοκρατίας (http://www.katiousa.gr/logotechnia/pezografia/daniel-chavarria-senaria-epistimonikis-tromokratias/#ln02):

  Το 1981, εκδηλώθηκε στην Κούβα μια ιδιόμορφη επιδημία ερυθράς (συνοδευόταν από έντονα συμπτώματα αιμορραγίας), που μέσα σε λίγες βδομάδες στοίχισε τη ζωή σε 158 άτομα, μεταξύ των οποίων 101 παιδιά.

  Μόνο απ’ τη συγκεκριμένη επιδημία, που αποτελεί ένα μόνο, αλλά χαρακτηριστικό, κρούσμα του «βιολογικού πολέμου», μολύνθηκαν 344.203 Κουβανοί πολίτες.

  Μαϊάμι Χέραλντ», της 1ης Σεπτέμβρη του 1981:

  «…Ο πρώην πράκτορας του FBI Γουίλιαμ Τέρνερ και ο δημοσιογράφος Γουόρεν Χινκλ αναφέρουν πως οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το βιολογικό πόλεμο στην περίπτωση της Κούβας, στα χρόνια της κυβέρνησης Νίξον…».

 • Ο/Η Omar λέει:

  Και όπως πάντα εγκαταλείπουν πρώτοι την γαλέρα οι αρουραίοι

  https://www.in.gr/2020/03/15/world/koronaios-vretania-egkataleipei-palati-tou-mpakigxam-vasilissa-elisavet/

  Οι δικοί μας που θα πάνε? Στο Λίβανο ή στο Κάιρο?

Κάντε ένα σχόλιο: