Τα φίδια βγήκαν στρατοπαγανιά

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ – Γίνεται να θεωρηθεί εκδικητική μετάθεση στην Αθήνα; Και παραγίνεται. Άμα θες να ξεφορτωθείς και το φαντάρο και το θόρυβο και να τον κλείσεις μες το Πεντάγωνο, για να μη μπορεί να πνίγει τα φίδια στην κούνια τους.

Ο στρατευμένος Δ. Αντωνιάδης βγήκε στην αναφορά στο 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο της Λέσβου, για να καταγγείλει το “στολισμό “της εισόδου του μ’ ένα απόφθεγμα του στρατάρχη των ναζί Έριχ φον Μάνσταϊν, και καταλήγει εκδικητικά να μετατίθεται στην Αθήνα, αποσπασμένος στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ)! Κι είχε ζητήσει να παραμείνει και να ολοκληρώσει τη θητεία του σε παραμεθόριο μονάδα όπως ειναι ο Μανταμάδος της Λέσβου.

Γίνεται να θεωρηθεί εκδικητική μετάθεση στην Αθήνα; Και παραγίνεται. Άμα θες να ξεφορτωθείς και το φαντάρο και το θόρυβο και να τον κλείσεις μες το Πεντάγωνο, για να μη μπορεί να πνίγει τα φίδια στην κούνια τους. Έτσι το ΚΚΕ (Τάσσος , Κανέλλη, Παφίλης) αναγκαστήκαμε να κάνουμε και δεύτερη ερώτηση στον υπουργό μπας και αφεθεί να νομίζει , όπως είπε στον προϋπολογισμό ότι βελτίωσε τη ζωή των φαντάρων, ειδικώς δε των αντιναζιστών . Το σύστημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λειτούργησε  στην περίπτωση του φαντάρου όπως λειτουργεί κάθε καλό καπιταλιστικό -ιμπεριαλιστικό σύστημα , όταν ξεφορτώνεται διά της ανόδου, πχ. από διευθύνων σύμβουλος μη εκτελεστικός πρόεδρος στις μεγάλες εταιρείες . Δηλαδή “έδειξε το χαρακτήρα του …διοικητή του”, όπως λέει και ο εγκληματίας πολέμου.

Η ιστορία αυτή έχει όμως γενικότερο ενδιαφέρον και επειδή προκλήθηκε ένα κύμα συμπαράστασης στο στρατευμένο από φαντάρους μέχρι και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, του οποίου είναι μέλος ο Αντωνιάδης και επειδή η επιλογή του ρητού στο συγκεκριμένο στρατόπεδο αποκάλυψε πόσα φίδια κρύβονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και πώς τα ναζισταριά εκμεταλλεύονται το τρολάρισμα, τις προσωπικές επιθέσεις επιχειρηματολογώντας διαδικτυακά .

Γιατί άμα  έχει πει κάτι καλό και χρήσιμο (σε ποιούς αλήθεια;) ένας ναζί και δη στρατηγός κακό πράμα είναι να το επαναλαμβάνεις; Και μάλιστα να το διδάσκεις και να εξάπτεις και την περιέργεια που ο κάθε φαντάρος, αυτός που αντικρύζει πρώτη φορά μάλιστα πύλη στρατοπέδου ως νεοσύλλεκτος,  μπορεί να καλύψει μ´ ένα μικροσερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Αυτή είναι κατιουσάδες μου η βρώμικη προπαγάνδα των χρυσαύγουλων, που έπεσαν να φάνε τον Πάρη τον Καρβουνόπουλο που στο Militaire, το στρατιωτικό σάιτ που δημιούργησε, ίσως είναι και ο μόνος που δεν έχει αντικομμουνιστικά ανακλαστικά είτε όταν ασχολείται με φαντάρους, είτε με γαλονάδες είτε με ερωτήσεις ημών των κουκουέδων στη βουλή. Τον τάραξαν στις βρισιές , τόσες όσες δεν μπορούσαν να εκτοξεύσουν εναντίον του Τάσσου του Παφίλη κι εμού, για τη ναζιστοεπιγραφή στη μόστρα του του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος  Εθνοφυλακής  στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Η Ιστορία έχει βάθος. Το Μανταμάδο κράταγε ως το το 2002 και εκλογικά, αλλά ως σήμερα ιστορικά και με βαθιές ρίζες, τον τίτλο της Μικρής Μόσχας. Τόνομά του συμβολίζει έτσι κι αλλιώς την αγωνιστική αντιφασιστική παράδοση της Λέσβου. Οπότε αυτονόητη ήταν η εμφύτευση στρατοπέδου στην καρδιά της… μικρής Μόσχας.

Δείτε τι ωραία που στήνεται το σκηνικό της ανοχής κι ενίσχυσης των ναζιστοειδών στο στράτευμα και πώς διαχέεται την κοινωνία μέσω θητειάς φαντάρων. Ο Τσίπρας  πάει Θεσσαλονίκη και μιλάει σε 1500 κουβαλημένα στελέχια του συνοδεία 2000 αστυνομικών, με κορώνες περί ακροδεξιάς χιτλερισμού κι άλλα τέτοια, υπερασπιζόμενος την νατοϊκή κι αμερικανόπνευστη συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα πας να μπεις στο στρατόπεδο στο Μανταμάδο, στη Λέσβο του φριχτού προσφυγικού στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων της Μόριας, και βλέπεις με ψευδοαρχαία  ελληνική γραμματοσειρά μια τεράστια επιγραφή με «ρητό» του Έριχ φον Μάνσταϊν!

Ο… γαλονάς ναζί αξιωματικός αυτός πήρε τα αγκυλωτά του φτερά παράσημα και πούπουλα ως ο… κατακτητής της Σεβαστούπολης, απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Χίτλερ παρότι ήταν κατά το ένα τέταρτο εβραίος (έτσι μέτραγαν τότε τα ναζιστοκάθικα το μπόι των ανθρώπων, οπότε φανταστείτε σήμερα αν αφεθούνε λάσκα , με τα dna στη γύρα , τι εξόντωση και κάθαρση, τι «τελική λύση» έχει να πέσει από καθαρόαιμα εθνίκια) κι όταν οι σοβιετικοί ζήτησαν την έκδοσή του να τον δικάσουν τον γλίτωσαν οι αγγλοαμερικάνοι φίλοι και προστάτες του. Εκτός από ναζί ήταν κι ευφυής στρατιωτικός, και η Δύση τον ξέπλυνε, επειδή δεν σκότωνε Εβραίους, αλλά προτιμούσε της μαζική εξόντωση παρτιζάνων και κομμουνιστών, γλιτώνοντας εξυπνακίστικα το στίγμα και την εκτέλεση!….

Πάμε και παρακάτω. Στο Μανταμάδο ανάμεσα στ’ άλλα ονόματα του Μνημείου Λαϊκών Αγωνιστών, για τους δέκα κομμουνιστές που  εκτελέστηκαν, υπάρχει και αυτό του Ν. Βαβούδη, του ασυρματιστή στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, που πολέμησε με τον Κόκκινο Στρατό. Στην ιατροδικαστική έκθεση μετά την αυτοκτονία του στην κρύπτη της Καλλιθέας, γράφεται ότι καταγόταν «εκ Μανταμάδου Ρωσσίας». Ναι κατιουσάδες μου, τέτοιο 100% κόκκινο χωριό μόνο στη Ρωσία το χώραγε το μυαλό του, όχι στο Μανταμάδο.

Οπότε στο εθνικοφρόνικο μυαλό των πολιτικών κληρονόμων των ναζί που εμφιλοχωρούν και στη… δημοκρατία των συριζανέλ, ακόμη και σήμερα το Μανταμάδο χρειάζεται το ναζί του για το… φόβο των Ιουδαίων κομμουνιστών.

Υ.Γ.Μετά την πρώτη ερώτηση των ΚΚΕ βουλευτών διατάχτηκε ΕΔΕ κατά τα ειωθότα και  το ρητό σβήστηκε από την πρόσοψη του στρατοπέδου. Ο Σταύρος Τάσσος πήγε περιοδεία στο Μανταμάδο, ως βουλευτής Λέσβου. Ο Καρβουνόπουλος τρώει μπούλινγκ στο διαδίκτυο απ’ τα φασισταριά κι εσείς εδώ δείτε τα όλα για να ρίχνετε βολή στους βολεμένους.

Λιάνα Κανέλλη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: