Μετάγγιση Παπικού Γοήτρου!

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Όσοι δεν ντρέπονται να περηφανεύονται που ο Πάπας ξαφνικά θυμήθηκε (;) μια ρήση του Τσίπρα, την απολύτως κατάλληλη στιγμή, περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι τάχα πάνω από διεθνείς  συμφωνίες, σαν αυτήν των Πρεσπών, είναι αυτοί που ξεχνάνε επίτηδες και συστηματικά τι είναι το Βατικανό, ποιος είναι ο κάθε Πάπας και κυρίως ο προσωπικός και πολιτικός οπορτουνισμός τύπου “νομπελίστα εσύ σούπερ σταρ”!

Μετάγγιση γοήτρου. Αυτό είναι το προσωπικό κόλπο grosso του Αλέξη Τσίπρα, από την εφηβική του ακόμα εποχή των καταλήψεων, όταν τον εκτίνασσε στη δημοσιότητα το… κατεστημένο διά της Άννας Παναγιωταρέα. Μόλις τον αμφισβητήσουν οι σύντροφοί του, του πριονίσουν το μπόι οι δημοσκοπήσεις, τον στριμώξουν τα οικονομικά νούμερα, του στερήσουν τη μαγκιά του Νόμπελ Ειρήνης τρεις γιαγιάδες από τη Λέσβο, μόλις τσαλακωθούν, βρε αδερφέ, τα ξεγραβατωμένα του πουκάμισα, ο Τσίπρας βάζει μπροστά το γκεμπελικό μηχανισμό που έστησε το μύθο της κυβερνώσας αριστεράς, και τον ίδιο, στη θέση ενός σύγχρονου Μικραλέξανδρου που “κάνει απόβαση στα Σκόπια” επικεφαλής της στρατιάς των εκατό επιχειρηματιών. Δεν μπορείς να γίνεις αριστερός ηγέτης που ορίστηκε να ξεπουλάει αεροδρόμια, λιμάνια, γη για αμερικάνικες βάσεις, χωρίς μια δήλωση “μεγάλου”, ως λεζάντα στη φωτογραφία σου.

Αφήνοντας πίσω του ένα άθλιο στρατόπεδο μεταναστευτικής συγκέντρωσης σαν τη Μόρια και τα εξαθλιωμένα παραρτήματά της, ο ηγετίσκος των νατοϊκών Βαλκανίων πανηγυρίζει και σήμερα για την παπική εύνοια, χωρίς την οποία πιθανότατα δε θα είχε γίνει και πρωθυπουργός.

Όσοι δεν ντρέπονται να περηφανεύονται που ο Πάπας ξαφνικά θυμήθηκε (;) μια ρήση του Τσίπρα, την απολύτως κατάλληλη στιγμή, περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι τάχα μου δήθεν πάνω από τις διεθνείς  συμφωνίες, σαν κι αυτήν των Πρεσπών που υπέγραψε ο Αλέξης, την ώρα δηλαδή που αποδέχεται το πολιτικό της κόστος εν όψει εκλογών, είναι αυτοί που ξεχνάνε επίτηδες και συστηματικά και τι είναι το Βατικανό και ποιος είναι ο κάθε Πάπας και κυρίως ο προσωπικός και πολιτικός οπορτουνισμός τύπου “νομπελίστα εσύ σούπερ σταρ”!

Θα τους τα θυμίσουμε αδίστακτα. Το φθινοπωράκι του 2014,( 18/9/2014!),  που είναι φανερό ότι στήνεται της Τσιπριάδας το ανάγνωσμα, επί μέηλ Χαρδούβελη και επικείμενων αδιέξοδων προεδρικών εκλογών, πέντε μήνες πριν από το αριστερό ρεσάλτο στη δεξιά εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας ποστάρει μια φωτογραφία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, και μας “αποκαλύπτει” ότι έγινε δεκτός από τον Πάπα στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης!… Ούτε η  Αγία Έδρα, ούτε η Αγία Κουμουνδούρου έδωσαν ποτέ περαιτέρω λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τον νεαρό φέρελπι άθεο, που επέλεξε με το φιλαράκι του ως αξιοθέατο της Ρώμης το τετ α τετ με τον κατέχοντα το Αλάθητο, Γεφυροποιό της γης με τον ουρανό.

Είναι τότε που είμαι σίγουρη ότι ο Αλέξης έχει επιλεγεί ως ο προθυμότερος των προθύμων, ο καταλληλότερος των κατάλληλων, ο νεαρότερος εκ των παμπάλαιων δραγουμάνων αλλοτρίων συμφερόντων, και ότι η “ιερή του” διαδρομή ως την εξουσία με την οποία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μεντεσέ των Βαλκανίων είναι ασταμάτητη και με παπική βούλα. Είχα χαρακτηρίσει την επίσκεψη “κλασικό χτίσιμο φάτσας” και “εξωραϊστική του χειραγωγικού και ιμεριαλιστικού μηχανισμού που λέγεται Βατικανό” , όπως θα δείτε παρακάτω στην αναδημοσίευση του ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟΥ μου από τον Ριζοσπάστη 21/09/2014. Είναι από τότε και πιο πριν, που στο ΚΚΕ φωνάζαμε, προειδοποιούσαμε για τα ψέματα, τις αυταπάτες, τα επικοινωνιακά τρικάκια και το αδίστακτον του ανδρός που θα έκρυβε επιμελημένα ότι χειροφιλάει και Πάπες για να το εξαργυρώσει την κατάλληλη στιγμή.

Τσουπ! Νάτη λοιπόν η κατάλληλη στιγμή. Είναι εξωφρενικό να καθομολογείται σήμερα διά του Βατικανού, πάλι προεκλογικά, πέντε χρόνια μετά, από πού και πώς πήρε το… χρίσμα της εξουσίας ο Τσίπρας. Η Ελευθεροτυπία που έκλεισε έγραφε ακριβώς ανάποδα απ’ αυτά που κατήγγειλα εγώ για την επίσκεψη στο Βατικανό, στο πρωτοσέλιδό της:
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ το χρήμα. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: η ευλογία του Πάπα και το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ“. Τότε το παπικό χρίσμα στο ίδιο πρωτοσέλιδο δεν εξασφάλιζε νόμπελ, αλλά τα τρία άλφα των τσιπρέικων εξαγγελιών… Και μετά βεβαιότητος η εφημερίδα έγραφε ότι “στο Βατικανό ξορκίστηκαν τα περί κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος”…

Παραθέτω εδώ στην ΚΑΤΙΟΥΣΑ και το άρθρο μου στο Ριζοσπάστη και το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας. Μαζί με την ελεγχόμενη για την ώρα πληροφορία ότι στο διαδίκτυο κυρίως την προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα και την αγιογράφηση του Τσίπρα, έχει ήδη αναλάβει μυστικοπαθώς η εταιρία που έκανε τον Τραμπ πρόεδρο. Μετά τη δήλωση του Πάπα, εδώ και τώρα, ουδεμία αμφιβολία διατηρώ για το αν η εταιρία έπιασε ήδη δουλειά. Διαβολικά καλό ε;

Κι αριστερός δραγουμάνος, βοήθειά μας!

Εντάξει. Καταλάβαμε. Ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι, βουδιστές κι άλλοι ψηφοφόροι, την «ιερή» διαδρομή του αριστερού άθεου ηγέτη Αλέξη του Α΄: Το Βατικανό είναι απλώς ο Πάπας του. Αυτή είναι πλέον η μόνη καινοτόμος σκέψη της σύριζα αριστεράς. Κι αν ήταν σκέψη, πάει καλιά της. Είναι και πρόταση και θέση και κυρίως προπαγανδιστικό – διαφημιστικό τρικάκι παλαιάς κοπής και νέας τεχνολογίας. Που θέλει τους ηγέτες να αναδεικνύονται μέσα από άθροισμα φωτογραφιών με τους ισχυρούς της Γης. Είναι το κλασικό χτίσιμο της φάτσας υπεράνω ιδεών, δογμάτων, κομμάτων, πολυεθνικών τε και, προπάντων, τάξεων. Το φωτοάλμπουμ είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ, πλυντήριο των προσαρμοζόμενων επιχειρημάτων σε μια προεκλογική προσπάθεια να μη χαθεί το πριμ των εδρών κι ύστερα βλέπουμε το… «όπιο του λαού» από άλλη σκοπιά. Για να μην το τραβήξω το ζήτημα από κει που φαίνεται αλλά από κει που ύπουλα δηλητηριάζει τις μάζες, εμένα που με κράζουν οι προοδευτικάριοι συριζαίοι έτσι και σταυροκοπηθώ, δεν με κόφτει θρησκευτικώς μήτε η επίσκεψη στο Άγιον Ορος, μήτε στο Βατικανό. Με οργίζει ο εξωραϊσμός ενός «θεσμού», του βαθύτατα χειραγωγικού των μαζών και ιμπεριαλιστικού μηχανισμού που λέγεται Βατικανό, από έναν αριστερό που ενστερνίζεται τα περί «Πάπα των φτωχών». Ακόμα κι αν υποθέσει κανείς πως ο συγκεκριμένος Πάπας είναι αγαθή και φιλάνθρωπη προσωπικότητα, δεν αίρει σε τίποτα, ούτε και μπορεί άλλωστε, τη… φύση του Βατικανού και του κάθε Βατικανού.

Το ξεγέλασμα και η αντιμετώπιση των πολιτών – ψηφοφόρων ως άκριτων χαχόλων του αισχίστου είδους είναι που ανατριχιάζει. Να καλλιεργείς στη γλάστρα των ευρωκαπιταλιστικών συμφερόντων και συνθηκών παγκοσμιοποίησης την ψευδαίσθηση ότι το Βατικανό όπου να ‘ναι θα διαλύσει την τράπεζά του, θα εκποιήσει την αμύθητη ακίνητη περιουσία του όπου Γης, θα κλείσει στη φυλακή τους ήδη συγχωρηθέντες παιδεραστές ιερείς του, θα πάψει να χρηματοδοτεί πραξικοπήματα και αστικές κυβερνήσεις απ’ τις Φιλιππίνες έως τη Βενεζουέλα. Αυτό είναι μια ευθεία επίθεση εναντίον της χειραφέτησης της εργατικής συνείδησης από το φόβο. Είναι η οπορτουνίστικη τιάρα που φοράει η αριστερά όταν μετράει το μπόι της, όχι με τις ανάγκες της κρίσιμης μάζας που μπορεί να αρχίσει επανάσταση, αλλά μ’ εκείνα τα συμφέροντα του κεφαλαίου που προσπαθούν να περισωθούν ως φιλάνθρωπα και λογιστικά αριστερίζοντα.

Την εποχή που οι τζιχαντιστές αποτελούν ως απειλή – κράτος το νέο άλλοθι της νέας συμμαχίας ιμπεριαλιστικών προθύμων σωτήρων. Την εποχή που η αμερικάνικη αεροπορία ετοιμάζεται να αποτάξει και να μη δώσει πτυχίο σε τελειόφοιτό της επειδή αρνείται να ορκιστεί με όρκο (που επανήλθε στη Σχολή Ικάρων τους από το 2011) ο οποίος τελειώνει «so help me god» (με τη βοήθεια του θεού). Την εποχή που οι «θρησκευτικοί πόλεμοι» πλασάρονται ως «μόδα» για να συγκινήσουν μάζες διαδικτυακών προσήλυτων, έτσι ώστε η μάζα να ταυτίζει το μαύρο μόνο με τον ισλαμοφασίστα κι όχι το φασίστα, αυτήν την εποχή διάλεξε η κατά Τσίπραν ευρω-ιταλο-αριστερά να δώσει εύσημα ερυθρότητας στον Πάπα και παράσημα δραγουμάνου της Υψηλής Πύλης του διεθνούς καπιταλιστικού σουλτανάτου στον Αλέξη τον Α’ .

Ξέχασα. Η συριζοαριστερά μας βλέπει τους νεοναζήδες ως phsyco ψυχοπαθείς. Οχι ως πολιτικούς και ιδεολογικούς δράστες. Οπότε το Βατικανό και το Αγιον Ορος μπορεί να είναι και άυλος χορηγία εντυπώσεων στην πορεία προς την εξουσία. Τη συνάφεια οπορτουνισμού και ακτίστου φωτός την αφήνω σ’ αυτούς που ξέθαψαν τις βασιλικές πολυθρόνες κι άνοιξαν τη Μητρόπολη. Για να εορτασθεί, λέει, το ιωβηλαίον του συμφώνου συμβίωσης του τέως… στην Αθήνα του 2014, την αντιμέτωπη με την «ανθρωπιστική καταστροφή» στην οποία περιήλθε η χώρα μας Πάπα μου, μετά την αποζημίωση του τέως μας ως «φυσική καταστροφή».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: