Κασσανδροσειρές

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η επίσπευση του κυνηγητού των κομμουνιστών στην περιοχή, η αποκατάσταση των ναζιστών Λετονών, Λιθουανών και κυρίως Εσθονών, το στήσιμο μνημείων τιμής της ναζιστικής ταξιαρχίας, κι άλλες τέτοιες λαμπρές τελετές, στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν παραστεί πλείστοι όσοι νατοϊκοί και Ελληνες αξιωματούχοι (μεταξύ αυτών και δύο Προέδροι Δημοκρατίας), περνούσαν στα ψιλά…

Με θυμάμαι πριν από είκοσι  και χρόνια, και στο ΝΕΜΕΣΙΣ και σε τηλεοπτικές συζητήσεις, πριν ακόμα φτάσουμε στα Οτσαλανικά, πριν καλά-καλά συμπληρωθει μια δεκαετία απο την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, να προσπαθώ να ρίξω λίγο φως προσοχής στις χώρες της Βαλτικής, και λίγο δυτικότερα στο ρωσικό θύλακα του Καλλίνιγκραντ. Τα προβλήματα κυριολεκτικά υπαρξιακά του ενός τρίτου των ρωσόφωνων του πληθυσμού στις Βαλτικές χώρες χωρίς διαβατήρια, δικαίωμα στη γλώσσα κι άλλες τέτοιες εφαρμογες των ευρωπαϊκών  αξιών (;), άφηναν παγερά αδιάφορους τους πάντες.

Η επίσπευση του κυνηγητού των κομμουνιστών στην περιοχή, η αποκατάσταση των ναζιστών Λετονών, Λιθουανών και κυρίως Εσθονών, το στήσιμο μνημείων τιμής της ναζιστικής ταξιαρχίας, που αν θυμάμαι καλά τη λέγανε και Καρλομάγνο, κι άλλες τέτοιες λαμπρές τελετές, στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν παραστεί πλείστοι όσοι νατοϊκοί και Ελληνες αξιωματούχοι (μεταξύ αυτών και δύο Προέδροι Δημοκρατίας), είτε πέρναγαν στα ψιλά, είτε σάρκαζαν κάμποσοι του ευρέως πολιτικού φάσματος, πλην Λακεδαιμονίων κουκουέδων, την επιμονή μου να διαβλέπω μια ευρωατλαντική πανστρατιά, όχι απλώς να τραφεί, αλλά να καλοταϊστεί το μαύρο φίδι, το φασιστοναζιστικό, που σήμερα όλες οι αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ καμώνονται ότι τρομάζουν που το βλέπουν να κουλουριάζεται και να περισφίγγει τους λαούς και μερικές από τις καρέκλες τους, για ξεκάρφωμα.

Καλίνινγκραντ

Ύστερα ήρθε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, ο τεμαχισμός της Λιβύης, ο εξανδραποδισμός της Συρίας, ως και η κατασκευή ακόμα ισλαμικού κράτους με ένα άθλιο, και φανερό και λαθραίο, εμπόριο όπλων. Οι Βαλτικές ξεχάστηκαν όπως και το θηριώδες γεωστρατηγικό ιμπεριαλιστικό και οικονομικό παιχνίδι στην παγωμένη Βόρεια Θάλασσα, που σε κάποιους τη θύμισε μόνον το δράμα του Κουρσκ, του υποβρυχίου που αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και σε ταινία, ώσπου άνοιξε και το ουκρανικό.

Δε μ’ έπιασε καμιά διάθεση κασσανδρικής αναμνησιολογίας, κι ευτυχώς δυο δεκαετίες τώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, τέτοιες αναλύσεις δε λείπουν, αλλά και ξεστραβώνουν και χαρτογραφούν τους κινδύνους για το ροκ του μέλλοντος μας, για όποιον δεν είναι τόσο αντικομμουνιστής ώστε να μη βλέπει και να μην ακούει τις σφυροδρεπανάτες προειδοποιήσεις για τον εκατονταετή βράχο, που δεν τον έφαγε το καπιταλιστικό κύμα.

Τα γράφω για να σας πείσω -μάλλον εύκολο μου φαίνεται- ότι δεν μπορεί η εικόνα του κόσμου να συρρικνώνεται σε τιτανομαχίες Μητσοτάκη-Τσίπρα και επισημάνσεις του τύπου “η Εσθονία είναι η περισσότερο και καλύτερα ψηφιοποιημένη χώρα της Ευρώπης και τα Τρίκαλα η πιο προηγμένη διαδικτυακά πόλη της Ελλάδας, ενδεχομένως και της Ευρώπης ωσαύτως…”!

Στην επικοινωνιακή παγκοσμιοποίηση και την απίστευτη τεχνολογική δικτύωση, το παλιό Χόλυγουντ που προετοίμαζε τις δυτικές και δυτικότροπες καταναλωτικές μάζες να αποδέχονται αυτά που αποφασίζονταν γι αυτές, χωρίς αυτές, με blockbuster ταινίες ή ακόμα και με αντισυστημικές αποδράσεις αποτυπωμένες σε φιλμ, σε μια γκάμα από το μακαρθισμό και το βρώμικο πόλεμο του Βιετνάμ, ως την εκμετάλλευση του DNA και εσχάτως των fakenews, αντικαταστάθηκε από θηριώδεις παραγωγές σειρών, που γέννησαν και μεγάλους παίκτες, όπως πχ η NETFLIX και η EPIX!

Έτσι λοιπόν η προετοιμασία για έναν τρίτο μεγάλο πόλεμο, όπως προτιμά ήδη να τον λέει η διεθνής καπιταλιστική ψευδονομενκλατούρα, γίνεται μέσα απ’ αυτές τις σειρές και συνεπικουρείται από τα Χόλυγουντ και τα Μπόλιγουντ. Η σειρά BERLIN STATION, που αφορά στα έργα και τις ημέρες του σταθμού της CIA στο Βερολίνο, ήδη διανύει την τρίτη σεζόν της. Σε αυτή λοιπόν οι κακοί Ρώσοι, που στην προηγούμενη σεζόν παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα της γερμανικής καγκελαρίας και την άνοδο της ακροδεξιάς που δεν έπρεπε να εξοπλιστεί με αμερικάνικα όπλα, τώρα εισβάλλουν μυστικά στην Εσθονία, πατώντας στις ανάγκες του καταπιεσμένου ενός τρίτου ρωσόφωνου πληθυσμού της! Η τεχνολογία δε, σώζει την Εσθονία χωρίς τα τζιμάνια πρακτόρια της φιλάνθρωπης και ευαγούς CIA. Την ίδια ώρα στη σειρά, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν πυρηνικά θηριώδη, στο βορρά στο Καλλίνιγκραντ και στο νότο στην Κριμαία, και το ΝΑΤΟ καραδοκεί να ανοίξει έναν πόλεμο που δε θέλουν ακριβώς οι Αμερικανοί και δεν μπορούν να εμποδίσουν ακριβώς οι Γερμανοί  κλπ κλπ κλπ….

Berlin Station

Η πρόταση της στήλης είναι να μην περιφρονείτε το διάβολο, που δεν κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά αντιθέτως κόβει εισιτήρια,  πολλαπλασιάζει τη συνδρομητική τηλοψία και πουλάει φθηνά το σχοινί της συναίνεσης στα σπίτια των μελλοντικών κρεμασμένων….

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΥΓ. Για τους πιο ψαγμένους, αν ψάξετε λίγο τα περί Καλλίνινγκραντ, αφού ξεπεράσετε τις ωραίες ιστορίες και τους μύθους περί μπύρας Κενινγκσμπέργκ, δείτε λίγο και την αλλαγή στο φάρδος των σιδηροδρομικών γραμμών. Ίσως καταλάβετε γιατί επίκειται και η απαγόρευση απεικόνισης του σφυροδρέπανου στην Πολωνία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: