Σοσιαλδημοκρατική αναδίπλωση με άρωμα Πάγκαλου

Εδώ και μισό αιώνα το ΠΑΣΟΚ διατηρεί αυτή την εκπληκτική ικανότητα να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τα μέλη και τα στελέχη του πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αν αυτά θεωρούν πως πάσχουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Ο λύκος και αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του. Αυτή την παροιμία χρησιμοποιεί ο λαός μας όταν θέλει να καταδείξει το γεγονός πως όσα χρόνια και αν περάσουν ένας άνθρωπος, ή ένα σύνολο ανθρώπων που ανήκουν σε ένα κόμμα στην περίπτωσή μας, δεν αλλάζει τρόπο (πολιτικής) σκέψης. Υπάρχει μία ακόμη σοφή λαϊκή ρήση, ολίγον πιο πιπεράτη, που λέει πως θέλει η εταίρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει… Τώρα αν αντικαταστήσουμε στις παραπάνω εξισώσεις την εταίρα και τον λύκο με το ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛ αν προτιμάτε), λαμβάνουμε μια πεντακάθαρη εικόνα της σημερινής στάσης του κόμματος σχετικά με το επαίσχυντο, κατάπτυστο, φασιστικό και χουντικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις που ξανα-έρχεται προς ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, πάντοτε δια χειρός Χρυσοχοΐδη. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το προσπαθεί, καθώς μεταξύ πολλών άλλων (Δένδιας, Παπουτσής, Μαρκογιαννάκης κ.α.) είχε αποπειραθεί ξανά το 2001 να φέρει νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, χωρίς επιτυχία.

Ο Χρυσοχοΐδης μάλιστα, παρότι το νομοσχέδιο είναι δικό του πόνημα, δεν είχε παρατηρήσει πως εντός του υπήρχε η πρόβλεψη του ιδιωνύμου και αναρωτήθηκε μάλιστα ενώπιον των δημοσιογράφων, πώς βρέθηκε το ιδιώνυμο στο νομοσχέδιο που συνέταξε, υπέγραψε, κατέθεσε στη βουλή και το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί μία φορά επί της αρχής. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, εδώ και μισό αιώνα, διατηρεί αυτή την εκπληκτική ικανότητά του, να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τα μέλη και τα στελέχη του πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αν θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι πάσχουμε. Εν πάση περιπτώσει, ο Χρυσοχοΐδης ως γνήσιο πράσινο τέκνο, εφάρμοσε τις τέσσερις αλλαγές που ζήτησε το ΚΙΝΑΛ, έβαλε το νομοσχέδιο στο φούρνο να το ζεστάνει και μας το ξανασερβίρει την Πέμπτη.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, σήμερα το πολυσχιδές ΚΙΝΑΛ, απέσυρε τους όποιους ακλόνητους, σοσιαλιστικούς, αριστερούς, φιλεργατικούς, φιλολαϊκούς φραγμούς που τυχόν είχε ως τα χτες και καλωσόρισε τις ‘ριζικές’ διορθώσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης και μάλιστα δήλωσε πως αυτή τη φορά θα το ψηφίσει επί της αρχής, τείνοντας χείρα φιλίας και μελλοντικής συνεργασίας (;) στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί μπορεί το παρόν μας να είναι κυανό προς μαύρο, αλλά από τα παράθυρα της Χαριλάου Τρικούπη έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται μια χαραμάδα γαλαζοπράσινου μέλλοντος.

Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, πως το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να μην καλωσορίσει και να μην υπερψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί πρωτοπόρα έμπνευση, πνευματική κληρονομιά και γνήσιο τέκνο της ευφυΐας του σοφού στελέχους Θόδωρα Πάγκαλου, ένα τέκνο που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και είχε για νονό του τον τότε γαλάζιο Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το τέκνο λοιπόν αυτό έγινε 25 ετών και έφτασε η ώρα του να αναλάβει υπηρεσία, πατώντας πάνω στο γαλάζιο χαλί που του έστρωσαν τα κομματικά συγκοινωνούντα δοχεία. Ο Πάγκαλος άλλωστε ποτέ δε χώνευε τους διαδηλωτές, οι οποίοι δεν έχουν καν ιδεολογία, όπως είχε αποφανθεί ήδη από το 2011, όντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μάλιστα τότε δήλωνε πως «η ιδιάζουσα κοινωνική θρασύτητα να κλείνεις τον δρόμο γιατί θέλεις να επιβάλεις τη δική σου άποψη ή γιατί σε έπιασε το άγχος ή γιατί θέλεις να προβάλεις τον εαυτό σου πρέπει να τιμωρηθεί βαρύτατα». Να λοιπόν πώς αυτό το πρασινηλιόλουστο μυαλό αντιλαμβάνεται τις διαδηλώσεις, ως επιβολή της άποψης των διαδηλωτών και προβολή του εαυτού τους. Κάτι τέτοια είναι που μας κάνουν να δαπανούμε ακόμη κονδύλια στην έρευνα για αντηλιακά που να προστατεύουν από τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Συνοψίζοντας, την προσεχή Πέμπτη η κυβέρνηση ξαναφέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις. Παράλληλα το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 8.00μμ στην πλατεία Συντάγματος, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργατών, η οποία ό,τι και να κάνουν δε φιμώνεται. Την Πέμπτη πρέπει να βουλιάξει το Σύνταγμα, πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Οι απαγορεύσεις του νομοσχεδίου τους θα μείνουν στα κουρελόχαρτά τους. Θα καταργηθούν στην πράξη από το αλύγιστο, οργανωμένο εργατικό κίνημα!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη στις 8.00 μμ στο Σύνταγμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: