Κωνσταντίνος Κυρανάκης: ένας ολοκληρωμένος αντικομμουνιστής

Ο αρχετυπικός δαπίτης έτοιμος για σύγγραμμα πολιτικών επιστημών.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου και νυν βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ήταν τις προάλλες καλεσμένος σε εκπομπή στην τηλεόραση, όπου τον ρώτησαν μεταξύ άλλων τι είναι κομμουνισμός. Από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του συγκεκριμένου, μπορούμε να πούμε πως η απάντησή του ήταν κάτι παραπάνω από αναμενομένη: «ο κομμουνισμός δεν είναι  δημοκρατία, είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου δεν έχεις δικαίωμα να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου, να κάνεις ελεύθερα αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι», ενώ δεν ξέχασε στη συνέχεια να δηλώσει πως νιώθει τυχερός (;) που δεν ανήκουμε σε μια τέτοια χώρα και να μπλέξει και την έννοια της αριστεράς με τον πολιτικό οπορτουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε πως ο κύριος Κυρανάκης είναι αυτός που έλεγε πως «οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες», καθώς κι αυτός που υποσχόταν επιδόματα μόνο για καθαρόαιμα ελληνόπουλα, που γεννιούνται από Έλληνες γονείς.

Επειδή έχουμε ασχοληθεί πολλάκις με την περίπτωσή του στο παρελθόν – που μοιάζει ανίατη ομολογουμένως – επιλέγουμε αυτή τη φορά αντί άλλων παρατηρήσεων και σχολίων, να τον παραπέμψουμε στα εξής:

-Στην απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, που του είχε πει μεταξύ άλλων πως «μπέρδεψε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών, τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν κομμουνιστές και αντιφασίστες στους κατακτητές».

-Στο κείμενο Οι «Έλληνες» σκότωναν κομμουνιστές, μια επιβεβλημένη απάντηση που του είχαμε δώσει τότε και ισχύει και σήμερα στο ακέραιο.

-Κι αν τυχόν δεν καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τα παραπάνω, τότε μπορεί απλώς να μάθει τι είναι κομμουνισμός, δια στόματος του τούρκου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, για να γνωρίζει την επόμενη φορά που θα τον ρωτήσουν και να μην εκτεθεί. Δύσκολο, βέβαια, αυτό το τελευταίο, αλλά δεν χάνει και τίποτα να προσπαθήσει. Έλεγε, λοιπόν, ο Ναζίμ Χικμέτ: «είμαι κομμουνιστής. Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια…»

Το καταλάβατε, κύριε Κυρανάκη;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: