Για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την άρση και των τελευταίων επιφυλάξεων του συστήματος έναντι του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ και όσων υποστήριζε προεκλογικά περί σκισίματος των μνημονίων, περί άρσης της «λιτότητας» και τα παρόμοια.

– Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την άρση και των τελευταίων επιφυλάξεων του συστήματος έναντι του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ και όσων υποστήριζε προεκλογικά περί σκισίματος των μνημονίων, περί άρσης της «λιτότητας» και τα παρόμοια.

– Οι ΑΝΕΛ χρησιμοποιήθηκαν ως ασφαλιστική δικλείδα που θα λειτουργούσε με την αποχώρησή τους από τη συγκυβέρνηση στην πρώτη ενοχλητική «αριστερή» κουτουράδα που θα γινόταν.

– Στα τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και με το παραπάνω τη βρόμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενοι, προσαρμόστηκε τέλεια στην εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρωατλαντικής πολιτικής των μνημονίων και των γεωπολιτικών σχεδιασμών και πήρε άριστα, οπότε η ασφαλιστική δικλείδα των ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε κι αυτή την αποστολή της και αποχώρησε.

– Η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων του ευρωατλαντισμού ήταν τόσο τέλεια που φτάσαμε σε καταστάσεις όπου ο μεν… «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει τη συμφωνία των Πρεσπών που υπαγορεύτηκε από τους ευρωατλαντικούς μας συμμάχους για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, οι δε αυθεντικοί ευρωατλαντιστές της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται ως αντίθετοι!

Προκόπης Κωφός

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: