33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Το Φεστιβάλ που ματαιώθηκε

Το σύνθημα των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ ήταν «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους – Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!» και αυτό το μήνυμα στάλθηκε από την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων νέων.

Συνεχίζουμε την αναδημοσίευση του καθημερινού αφιερώματος του 902.gr στην ιστορία του θεσμού, με την αναφορά στο 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, οι κεντρικές εκδηλώσεις του οποίου ματαιώθηκαν, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών:

Το καλοκαίρι του 2007 σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβρη οδήγησε στην ματαίωση των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Στις 7 Οκτώβρη όμως πραγματοποιήθηκε μια συγκλονιστική πολιτική συγκέντρωση και συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, της οποίας τα έσοδα δόθηκαν για την ενίσχυση πυρόπληκτων μαθητών της Ζαχάρως και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ζαχάρως για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους μαθητές.

Το σύνθημα των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ ήταν «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους – Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!» και αυτό το μήνυμα στάλθηκε από την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων νέων στην συγκέντρωση.

Η εκδήλωση ξεκινά με την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, και ακολουθεί, ο Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρος της ΠΟΔΝ. Μετά το λόγο πήρε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που τελείωσε την ομιλία με στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: «Να είσαι, λέει, κομμουνιστής!/ Αυτό σημαίνει,/ Να προχωράς/ Και εσύ καθώς προβαίνει εμπρός, η Ιστορία»

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα βίντεο αφιερωμένο στο μεγάλο επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του απ’ τους ιμπεριαλιστές. Ακολούθησε η μεγάλη συναυλία που τελείωσε αργά το βράδυ με τους χιλιάδες νέους να ταξιδεύουν με τη μουσική και τα τραγούδια των: Μίλτου Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φίλιππου Πλιάτσικα, Βασίλη Καζούλη και Βασίλη Παπακωσταντίνου.

Ποιοτικά νέο στοιχείο στην προφεστιβαλική δραστηριότητα ήταν τα δεκάδες μαθητικά φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε κάθε πόλη. Τα Φεστιβάλ που φτιάχτηκαν «από μαθητές για μαθητές», αγκάλιασαν και άλλες περιοχές, «ξεχείλισαν» μαθητόκοσμο, ξεχώρισαν με τον παλμό, τη ζωντάνια, τον πλούτο της νεανικής ερασιτεχνικής δημιουργίας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: