31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Ο κόσμος αγκαλιάζει το Φεστιβάλ που γίνεται ακόμα καλύτερο

Στο γνώριμο πλέον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια πραγματοποιήθηκε το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» από τις 15 και ως τις 18 του Σεπτέμβρη 2005.

Συνεχίζουμε την αναδημοσίευση του καθημερινού αφιερώματος του 902.gr στην ιστορία του θεσμού, με την αναφορά στο 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που κορυφώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, το τετραήμερο από 15 μέχρι και 18 του Σεπτέμβρη 2005:

Στο γνώριμο πλέον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια πραγματοποιήθηκε το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» από τις 15 και ως τις 18 του Σεπτέμβρη 2005.

«Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που έστελνε από κάθε γωνιά της, για τέσσερις μέρες, η μεγάλη πολιτεία του 31ου Φεστιβάλ.

Το περιεχόμενο ήταν πλουσιότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε μέρα φιλοξενήθηκαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Λ. Κηλαηδόνης, Δ. Τσακνής, Λ. Μαχαιρίτσας, Φ. Πλιάτσικας, Μ. Πασχαλίδης, Β. Κασούρας, Πετρο – Λούκας Χαλκιάς, Banda Bassotti, Magic de Spell, αλλά και πολλά ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα.

 

Στο πλούσιο πρόγραμμα ξεχωρίζει η «επιστροφή» του Θεάτρου στο Φεστιβάλ, με δυο σκηνές. Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν τόσες θεατρικές παραστάσεις, ενώ ανέβηκαν ακόμα μουσικές παραγωγές, έντεχνα αφιερώματα και ένα πρωτότυπο χορόδραμα.

Στο 31ο Φεστιβάλ έγινε μια σοβαρή προσπάθεια οι κουβέντες να είναι περισσότερες, να καλύψουν μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων, να εμβαθύνουν σε μια σειρά από ζητήματα. Γι’ αυτό και ήταν περισσότερες από προηγούμενες χρονιές, κάλυψαν ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος όλων των χώρων (από τον κινηματογράφο ως τη Διεθνούπολη, και από τους εργαζόμενους και τους μαθητές ως τον χώρο του ελεύθερου δημιουργικού χρόνου) και βρήκαν την ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου.

 

Στη Διεθνούπολη υπήρχε το ειδικό περίπτερο για τα 60 χρόνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: