Τα παιδιά του Αρκά – Άθλιο σκίτσο κατά της κινητοποίησης των υγειονομικών

Όταν επίδοξοι καθεστωτικοί γελοιογράφοι καταφέρνουν να γίνουν απλώς γελοίοι.

Μπορεί ο ίδιος ο Αρκάς να περιορίζεται αυτό τον καιρό σε φαινομενικά απολίτικα καλαμπούρια για τον κορονοϊό μέσα από τα σκίτσα του, κάποια από τα οποία προπαγανδίζουν ανοιχτά την “ατομική ευθύνη”, παρουσιάζοντας τον κορονοϊό να καραδοκεί ότι “δε θα αντέξουν” οι άνθρωποι και θα ξεχυθούν στην πρώτη λιακάδα, υπάρχουν άξιοι αντικαταστάτες του στην ανοιχτά κυβερνητική προπαγάνδα που αναπληρώνουν το κενό με το παραπάνω.

Η κινητοποίηση των υγειονομικών προχθές δεν πάτησε τον κάλο μόνο σε κυβέρνηση, που αμόλησε την Ομάδα Αλήθειας σε διαδικτυακές επιθέσεις, ούτε στα ΜΜΕ που οργισμένα εμφανίστηκαν να νουθετούν γιατρούς για το ποια είναι τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως της αφιέρωσε σκίτσο ο Χρήστος Παπανίκος, με το οποίο κατασυκοφαντεί τους υγειονομικούς, αποθεώνοντας παράλληλα την απαράδεκτη αστυνομική παρέμβαση στον Ευαγγελισμό. Στο σκίτσο εικονίζονται άνδρες της ομάδας Δίας, που ενώ οι διαμαρτυρόμενοι αποχωρούν (ρυπαίνοντας το χώρο με πλακάτ, τρικάκια με σφυροδρέπανα, Ριζοσπάστες και ντουντούκες(!), για να προστεθεί μια “οικολογική” και ταυτόχρονα ανοιχτά αντικομμουνιστική νότα στη συκοφαντία), κάνουν διάλογο για το πώς πέτυχε η “ήσυχη διάλυση της συγκέντρωσης”, ένας εκ των μπάτσων απαντά “Τους ζήτησα δωρεές”. Εδώ όχι απλά οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται ως φιλοχρήματοι “ζήτουλες”, όχι απλά αποσιωπάται ο πραγματικός σκοπός της κινητοποίησης, δηλαδή η στελέχωση της δημόσιας υγείας με επαρκές προσωπικό και ο εξοπλισμός του με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως και η ενίσχυση των ΜΕΘ, αλλά προβάλλεται η εξωφρενική αντίληψη ότι οι υγειονομικοί, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα θα έπρεπε να κάνουν “δωρεές” από το ήδη χαμηλό εισόδημά τους, προφανώς σε λογική “όλοι μαζί μπορούμε”.

Καταλαβαίνουμε βέβαια την αγωνία των εικονιζόμενων ένστολων για “δωρεές”, αφού αυτή την περίοδο που είναι κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και το σύνολο των νυχτερινών κέντρων, οι δουλειές πρέπει να είναι πολύ πεσμένες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: