Όσο ο κλοιός στενεύει τόσο ο φασισμός παραμονεύει

Όσο καταρρακώνουν τις ζωές όλων μας ο πιο εύκολος τρόπος να μας ελέγξουν είναι να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι ο «διαφορετικός» διπλανός μας. Έτσι αυτό μεταφέρεται από τις πολιτικές που μας κλέβουν την ζωή, αρχικά στις μειονότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αστυνομική βία βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Όσο ο κλοιός στενεύει, τόσο παίρνει μπρος ο κοινωνικός αυτοματισμός και τόσο ο φασισμός παραμονεύει. Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με τις ΗΠΑ να φτάνουν σε σημεία ρεκόρ στην ανεργία (40.εκ ανέργους) και τα εργατικά δικαιώματα να καταπατούνται συνεχώς, η κοινωνική διχοτόμηση είναι η σίγουρη λύση. Από την μία το δόγμα νόμος και τάξη, δηλαδή όσο δεν μιλάς, δεν αντιδράς και δέχεσαι ότι «πρέπει να δεχτείς» είσαι «καλός πολίτης, σύμμαχος και συμπορευτής», οι άλλοι απλά είναι «μαύροι, ομοφυλόφιλοι, αναρχικοί» που απειλούν την ησυχία, την «Δημοκρατία». Από την άλλη εάν αντιδράς στην αδικία, στις κοινωνικές ανισότητες και τον ρατσισμό, σου δείχνουν το μέλλον σου. Ένα μέλλον γεμάτο βίαιη καταστολή από στρατό και αστυνομία. Άλλωστε το κόλπο είναι παλιό. Όσο καταρρακώνουν τις ζωές όλων μας ο πιο εύκολος τρόπος να μας ελέγξουν είναι να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι ο «διαφορετικός» διπλανός μας. Έτσι αυτό μεταφέρεται από τις πολιτικές που μας κλέβουν την ζωή, αρχικά στις μειονότητες. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος μετονομάζεται σε «μαύρο» και σε «ομοφυλόφιλο», το παιδί σε «αναρχικό στοιχείο» που απειλεί των κόσμο μας και ο αντιφασισμός σε «τρομοκρατία». Δεν πρέπει να ξεχνάει όμως κανείς ότι ο φασισμός πρώτα χτυπάει τους αδύναμους και μετά τις πόρτες όλων μας και ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα που τον γεννά. Ένα σύστημα που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζει ούτε καν τις ανθρώπινες ζωές. Στους δρόμους λοιπόν μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη πρώτα για τους νεκρούς και μετά για όλους τους ζωντανούς. Μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ξανά.

Joerge Floyd (46 ετών) – Δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις 25-5-2020 στην Minneapolis των Η.Π.Α κρατώντας ένας από αυτούς το γόνατο του στον λαιμό του Floyd για 8 λεπτά με την κατηγορία της χρήσης πλαστού χαρτονομίσματος των 20 δολαρίων.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος (15 ετών) – Δολοφονήθηκε από αστυνομικό στις 6-12-2008 στο κέντρο της Αθήνας. Το παιδί πυροβολήθηκε στην καρδιά λόγο φραστικής λογομαχίας με τους δύο ειδικούς φρουρούς.

Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος (33 ετών) – Δολοφονήθηκε στις 21-9-2018, στην Αθήνα από ξυλοδαρμό στον οποίο συμμετείχαν 8 αστυνομικοί, επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για ληστεία.

Aiyana Jones (7 ετών) – Δολοφονήθηκε ενώ κοιμότανε στις 10-5-2010, στο Detroit του Michigan των Η.Π.Α, όταν πυροβολήθηκε «κατά λάθος» από αστυνομικό σε επιδρομή σε ΛΑΘΟΣ διαμέρισμα. Ο αξιωματικός απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Facebook: https://www.facebook.com/ComicandosComics

Instagramhttps://www.instagram.com/comicandos/?hl=el

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: