«ΧΡΕΟΣ ΖΩΗΣ – Η αγωνιστική πορεία του μαχητή Γιώργου Μπούχρα με τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ»

Παρακινημένος από την αλήθεια αυτή ο Παναγιώτης Μπούχρας εξιστορεί τις μνήμες του πατέρα του Γιώργου από τη συμμετοχή του στην Εθνική μας Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας για να τις ανυψώσει σε ντοκουμέντα, για να γίνουν φάρος φωτεινός για τις γενιές που έρχονται

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Μπούχρας και οι Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΧΡΕΟΣ ΖΩΗΣ

Η αγωνιστική πορεία του μαχητή Γιώργου Μπούχρα

με τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ

το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Κοινότητας Ομβριακής του Δήμου Δομοκού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Χρήστος Νιάνιος, Φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Φθιώτιδας

Ηλίας Μόκας, Τοπογράφος Μηχανικός

Την εκδήλωση θα συντονίσει

η Αικατερίνη Ζάρα – Σαμαρά, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξυνιάδας και πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Δομοκού

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Όταν η ιστορική μνήμη συναντά το αίσθημα του χρέους προς τους δικούς μας ανθρώπους, γεννιέται η ανάγκη της γραπτής κατάθεσης. Έτσι η καρδιά ξαλαφρώνει και το βάρος της απώλειας δίνει τη θέση του στη δημιουργική συνέχεια και στον αγώνα για την εκπλήρωση των πανανθρώπινων ιδανικών.

Παρακινημένος από την αλήθεια αυτή ο Παναγιώτης Μπούχρας εξιστορεί τις μνήμες του πατέρα του Γιώργου από τη συμμετοχή του στην Εθνική μας Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας για να τις ανυψώσει σε ντοκουμέντα, για να γίνουν φάρος φωτεινός για τις γενιές που έρχονται

Οι μάχες του ΕΛΑΣ, η ηρωική διαδρομή του ΔΣΕ, η κατάληψη της Καρδίτσας, η κατάληψη του Καρπενησίου, ο ακρωτηριασμός του χεριού του, η ζωή στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης, η επιστροφή στην πατρίδα και η σκληρή μάχη για επιβίωση και κοινωνική ένταξη. Όλα ξαναζούν μέσα από τη ζωντανή και πλημμυρισμένη από πόνο αλλά και ελπίδα μαρτυρία ενός ανθρώπου που έδωσε απλόχερα τη ζωή του όλη και την αρτιμέλειά του την ίδια στο ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ένας ύμνος στη δύναμη της αδάμαστης ψυχής, μια μισοτελειωμένη ελεγεία που ψάχνει ολοκλήρωση και δικαίωση…

Ο Παναγιώτης Γ. Μπούχρας γεννήθηκε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης το έτος 1955 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η οικογένειά του επαναπατρίστηκε το 1965 το καλοκαίρι και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Οβριακή Δομοκού. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο της Ομβριακής και μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο του Δομοκού. Απόφοιτος της μέσης ιδιωτικής Σχολής Λογιστών Κοντόπουλου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1977-1979) στα τεθωρακισμένα. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάσθηκε 18 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση και άλλα 17 χρόνια στο Δήμο της Καισαριανής. Συνταξιούχος απο το καλοκαίρι του 2014. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καψάλη και έχουν δύο παιδιά, το Γιώργο και το Δημήτρη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: