Στάθης: «Τα αδέσποτα» – Σκίτσα για έναν αδικοχαμένο καιρό

Με τις καινούργιες γελοιογραφίες του, ο Στάθης αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από την πανδημία, την οικονομική ύφεση, την πολιτιστική ένδεια και τη συστημική διαχείρισή τους στην Ελλάδα και τον κόσμο. Από τις Μωβ Εκδόσεις

Οι Μωβ Εκδόσεις παρουσιάζουν με χαρά το νέο λεύκωμα του μεγάλου σκιτσογράφου. Όπως πάντα, πηγή έμπνευσης του Στάθη αποτελεί η ιστορική σύγκρουση του μέσου ανθρώπου με τους πανίσχυρους μηχανισμούς της εξουσίας. Με τις καινούργιες γελοιογραφίες του, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από την πανδημία, την οικονομική ύφεση, την πολιτιστική ένδεια και τη συστημική διαχείρισή τους στην Ελλάδα και τον κόσμο. Με εργαλεία τον χρωστήρα και τη γραφίδα, το ανατρεπτικά παντοδύναμο χιούμορ του Στάθη προσφέρει επίκαιρες απαντήσεις στον κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό για λογαριασμό όλων μας. 

Στάθης: «Τα αδέσποτα» – Σκίτσα για έναν αδικοχαμένο καιρό

Σχήμα: 21×28 Σελίδες: 112 Εξώφυλλο: Μαλακό Βάρος: 540 gr.

Έκδοση: Νοέμβριος 2021 – ISBN: 978-618-85455-2-6

Ο Στάθης (Στάθης Δ. Σταυρόπουλος) γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και κείμενα το 1981 στον Οδηγητή και τον Ριζοσπάστη. Στη συνέχεια, συνεργάσθηκε με εφημερίδες (Πρώτη, Νέα, Ελευθεροτυπία, Real News, Παρόν, Ποντίκι κ.ά.) και με περιοδικά (Αντί, 4Τροχοί, Μετρό, Επίκαιρα κ.ά.). Εικονογράφησε λογοτεχνία και βραβεύτηκε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός (902 Αριστερά στα FM, Αθήνα 9,84, ΣΚΑΙ, Real Fm κ.α.). Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 37 βιβλία με σκίτσα, γελοιογραφίες, εικονογραφημένα τραγούδια και comics. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: