«Γάμπαρη Αμβρακικού» – Νέο μυθιστόρημα από την Γεωργία Τάτση

Μετά το συνταρακτικό «Χορός στα ποτήρια», η Γεωργία Τάτση επανέρχεται με το μυθιστόρημα «Γάμπαρη Αμβρακικού», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Μετά το συνταρακτικό «Χορός στα ποτήρια», η Γεωργία Τάτση επανέρχεται με το μυθιστόρημα «Γάμπαρη Αμβρακικού», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η αφήγηση είναι αρθρωμένη σε τρία μέρη. Έξι σταθμοί του μετρό συνιστούν τα έξι κεφάλαιά της. Ένας φάκελος –κλειδωμένος στο συρτάρι της ηρωίδας– οι κυλιόμενες σκάλες και τα έργα τέχνης στους έξι σταθμούς του μετρό κατεβάζουν τη γυναίκα από την επιφάνεια στα βάθη του εαυτού της. Διατρέχει τη ζωή της ανάποδα. Ένα ταξίδι από το τέλος προς την αρχή, από το προσωπικό στο συλλογικό, από το πένθος στη ζωή, από την εμπλοκή στην απόσταση, από την ιστορία στην Ιστορία, από τη βεβαιότητα στην αμφιβολία.

«Γάμπαρη Αμβρακικού» - Νέο μυθιστόρημα από την Γεωργία Τάτση

«Γάμπαρη Αμβρακικού» – Το εξώφυλλο του βιβλίου

Για την συγγραφέα:

Η Γεωργία Τάτση γεννήθηκε το 1952 στο Κλειστό Άρτας. Από το 1965 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου-Τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου και εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1976 ως το 2003. Έχει σκηνοθετήσει τα ντοκυμαντέρ: Η Βουλή στο χακί, Σήμερα έχεις εφημερία, τη σειρά ντοκυμαντέρ Σαν παλιά φωτογραφία: Baσίλης Τσιτσάνης, Εβραϊκό ολοκαύτωμα, Μπούργκα, Διαφήμιση, Ευρω­μπάσκετ 1987, Αριστοτέλης Ωνάσης και πλήθος άλλων εκπομπών.

Το βιβλίο της Χορός στα ποτήρια, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013, ήταν υποψήφιο για το κρατικό βραβείο Νουβέλας-Διηγήματος 2013.

«Γάμπαρη Αμβρακικού» - Νέο μυθιστόρημα από την Γεωργία Τάτση

Η Γεωργία Τάτση

Διηγήματά της περιλαμβάνονται: «Γαλαζοαίματη», στο συλλογικό έργο: Yπό σκιάν, Εκδόσεις των Συναδέλφων 2014, σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών, και «Η κλωτσιά της πεταλούδας», στο συλλογικό έργο: HOTEL/ ένοικοι γραφής 2007: Είμαστε όλοι μετανάστες, εκδόσεις Πατάκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: