Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», του Αλέκου Σακελλάριου

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα.

Στην κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», ο Θοδωράκης, ένας ευκατάστατος οικογενειάρχης που του αρέσει να έχει και εξωσυζυγικές σχέσεις, ανακαλύπτει ένα φανταστικό πρόσωπο, το φίλο του τον Λευτεράκη, προκειμένου να ταξιδεύει για να συναντάει την ερωμένη του.

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», του Αλέκου Σακελλάριου

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας και η Καίτη Ιμπροχώρη στην κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», του Αλέκου Σακελλάριου

Η γυναίκα του, η Φωφώ, δεν θ’ αργήσει ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, όμως η πιο μεγάλη του έκπληξη θα είναι όταν ο Λευτεράκης θα πάρει σάρκα και οστά…

Σκηνοθεσία Αλ. Σακελλάριος. Παίζουν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Καίτη Ιμπροχώρη, Τούλα Σπινέλη, Τούλα Αγαπητού, Ντάνος Λυγίζος, Μαίρη Κυβέλου, Γιώργος Κιμούλης, Ντίνα Βρετού, Κωνσταντίνος Τζούμας.

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: