Θέατρο τη Δευτέρα: «Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη

Η Δράκαινα είναι μια σκληρόψυχη χήρα, που κρύβει τον ανικανοποίητο έρωτά της για έναν άντρα.

Η Δράκαινα είναι μια σκληρόψυχη χήρα, που κρύβει τον ανικανοποίητο έρωτά της για έναν άντρα.

Ο Δημήτρης Μπόγρης μας οδηγεί μέσα στους σκοτεινούς λαβύρινθους της ανθρώπινης ψυχής, με απλότητα, κατανόηση και σοφία και στο τέλος του έργου τίποτε πια δεν είναι σκοτεινό, δύσβατο ή απειλητικό, όλα εξημερωμένα τα ανθρώπινα λάμπουν και επανέρχονται στη φυσική ισορροπία της επικοινωνίας και της συγνώμης.

Θέατρο τη Δευτέρα: «Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη

Ο Γιάννης Καλαντζόπουλος και ο Γιώργος Κιμούλης στο έργο «Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Γιάννης Καλαντζόπουλος, Στράτος Παχής, Ευτυχία Μοσχάκη, Θεανώ Ιωαννίδου, Γιώργος Κιμούλης, Κοραλία Καράντη, Δημήτρης Ιωακειμίδης. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Τσαγκάρης – Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Κωσταντή Μάσαλας.

Η παράσταση προβλήθηκε από την ΕΡΤ, στα πλαίσια της εκπομπής «Το θέατρο της Δευτέρας».

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: