Συνεχίζεται η καλοκαιρινή περιοδεία της «Μήδειας» του Μποστ

Η «Μήδεια» του Μποστ αποτελεί μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Συνεχίζεται τον Αύγουστο η καλοκαιρινή περιοδεία της κωμωδίας του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Η «Μήδεια» του Μποστ αποτελεί μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε τον στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια – μέχρι δακρύων από τα γέλια – κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μαζί του οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αννα Κλάδη και ο Γιάννης Μαθές στη μουσική διδασκαλία και τη ζωντανή απόδοση των μουσικών θεμάτων. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

Οι επόμενοι σταθμοί της παράστασης:

Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Αυγούστου – Ηράκλειο, Θέατρο «Τεχνόπολις»

Πέμπτη 19 Αυγούστου – Ρέθυμνο, Θέατρο «Ερωφίλη» (Φορτέτζα)

Παρασκευή 20 Αυγούστου – Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Τετάρτη 25 Αυγούστου – Αρχαία Ολυμπία

Παρασκευή 27 Αυγούστου – Χαλκίδα

Θέατρο «Ορέστης Μακρής»

Κυριακή 29 Αυγούστου – Βριλήσσια, Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Τρίτη 31 Αυγούστου – Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μέλινα Μερκούρη»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

15 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: