«Σωτηρία με λένε» στο «μικρό Χορν»

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σημείωση: Στις 10/3/2024 πραγματοποιήθηκε η τελευταία παράσταση για την Αθήνα.

Από τις 19 Οκτώβρη, για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο «μικρό Χορν» (Αμερικής 10) το έργο «Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία Γιώργου ΠαπαγεωργίουΣτον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου η Κάτια Γκουλιώνη. Στον ρόλο της νοσοκόμας η Ιωάννα Μονέδα. Ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον Αντώνη και τον Θοδωρή Ξηντάρη.

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Το έργο: Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν από την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Ανθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή τη στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε τον δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη: 20.00. Παρασκευή και Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 18.00.

Εισιτήρια: more.com.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

33 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: