Οι απελευθερωτικές ιδέες του Che Guevara ζωντανεύουν στη σκηνή και στη ζωή!

“Κι αν σας πουν ότι είστε ρομαντικοί ουτοπιστές, ότι είστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκέφτεστε το αδύνατον, εσείς χίλιες φορές πρέπει ν’ απαντήσετε: Ναι, είμαστε!” ¡Venceremos! ¡ Hasta la victoria siempre ! ¡Seguimos!

Η απόλυση στη Νέα Ιωνία, στο φροντιστήριο Πρωτοπορία βασίζεται σε έναν πόλεμο των ιδεών που θέλουν να παίζουν μόνοι τους μπακότερμα δίχως τερματοφύλακα και με διαιτητή πιασμένο, φανερώνει το πολύ απλό: ” Ο δυτικός πολιτισμός πίσω από τη φανταχτερή του βιτρίνα κρύβει έναν κόσμο από ύαινες και τσακάλια!”. Περίεργο το άγχος τους από τη στιγμή που επικαλούνται τη νίκη τους εδώ και μια γενιά χρόνων. ” Το τέλος της Ιστορίας ” καγχάζουν!

Μα όπως φαίνεται κάποιοι πεισματάρηδες κουνούν το δέντρο για να πέσει το φρούτο, ταράζοντας τα ήσυχα νερά του πάνσοφου Ιμπεριαλισμού που τα πάντα έν σοφία εποίησε. Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα λοιπόν. Μετατρέπουν την καθημερινή ζωή σε πυρκαγιά με νίκη στα λιμάνια. Σώζουν τις λαϊκές περιουσίες από τους πλειστηριασμούς φωνάζοντας πως “η ζωή κάθε ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου επάνω στη γη! ” Φέρνουν νίκες απέναντι στο μονοπώλιο της efood κάνοντας φέτα ψωμί το ” ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις! “. ” Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει ” φωνάζουν και οι οικοδόμοι και κερδίζουν. Το ίδιοι και οι εκπαιδευτικοί ακυρώνοντας στην συνείδηση όλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία. ” Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία τότε είσαι σύντροφός μου! ”

Καλούμε τη νεολαία σε αυτή τη μάχη των ιδεών την ανεξάρτητη από σπόνσορες και αστικό κράτος να συνεχίσει να δίνει το παρόν της. Καλούμε τη μαχόμενη νεολαία, τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες της γειτονιάς, να συνεχίσουν να φωτίζουν με αλληλεγγύη σε αυτόν τον πόλεμο των ιδεών, τις απελευθερωτικές ιδέες του Che Guevara.

” Κι αν σας πουν ότι είστε ρομαντικοί ουτοπιστές, ότι είστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκέφτεστε το αδύνατον, εσείς χίλιες φορές πρέπει ν’ απαντήσετε: Ναι, είμαστε!” ¡Venceremos! ¡ Hasta la victoria siempre ! ¡Seguimos!

Τις Παρασκευές του Δεκέμβρη στις 21.30 ΕΚΣΤΑΝ Θέατρο-Πολυχώρος Καυταντζόγλου 5 και Πατησίων

Κείμενο – Ερμηνεία : Βασίλης Κυριάκου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου

Β.Σκηνοθεσία: Eleni Kataliakou

Κονσόλα ήχου – φώτα : Paschalis Tsernas

Αφίσα: Petros Athanassopoulos

Σκηνογραφία:Betty Lyriti

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: