Πατρινό Καρναβάλι: “Πάρτο αλλιώς” και “Άλλαξε στάση” – Κάλεσμα σε καλλιτέχνες των Comics

Οι καλλιτέχνες καλούνται να προτείνουν στο δημόσιο χώρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στις στάσεις των λεωφορείων, σημεία κομβικά για την καθημερινότητα των Πατρινών, εναλλακτικές μορφές δράσης, σκέψης και στάσης ζωής, βασιζόμενοι στην πραγματικότητά μας που «μαστίζεται» από κρίσεις. Προτείνοντας, έστω και παροδικά μια εναλλακτική, μια άλλη «στάση» 

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας προσκαλεί για συμμετοχή στη δράση «Άλλαξε Στάση», η οποία θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Η Δράση:

Με το παρόν ανοιχτό κάλεσμα η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας επιθυμεί να προσκαλέσει καλλιτέχνες της τέχνης των Comics να καταθέσουν έργα τους, ώστε να συμμετέχουν στη δράση «Άλλαξε….Στάση». Στα πλαίσια αυτής, θα επιλεγούν 5 καλλιτέχνες της τέχνης των Comics, των οποίων τα έργα θα εκτυπωθούν και θα τοποθετηθούν σε στάσεις λεωφορείων, σε όλη την Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν 2 εκτυπώσεις για κάθε έργο. 

Τα τελευταία χρόνια η τέχνη στο δημόσιο χώρο λαμβάνει όλο και περισσότερη αναγνωρισιμότητα καθώς και οπαδούς. Η αμεσότητά της και ο «δημοκρατικός» της χαρακτήρας την έχουν πλέον καθιερώσει ως μια διαδεδομένη μορφή τέχνης την οποία η πλειοψηφία του κόσμου εκτιμά και θαυμάζει. Αφορμώμενοι από αυτό το γεγονός, αποφασίσαμε να εμπλέξουμε και φέτος πατρινούς καλλιτέχνες comics στη δημιουργία έργων τέχνης τα οποία θα εκτεθούν σε δημόσιους χώρους και σε στάσεις λεωφορείων,  ώστε όχι μόνο να δώσουν μια «άλλη πινελιά» στην αισθητική των στάσεων και του δημόσιου χώρου αλλά και να γίνουν η αιτία να «γνωριστούν» και να αλληλοεπιδράσουν οι πολίτες της πόλης με τους καλλιτέχνες αυτούς, που με αυτόν τον τρόπο «φεύγουν» από τα όρια των Studio τους.

Το καρναβάλι παγκοσμίως αποτελεί ένα πολιτιστικό στοιχείο το οποίο είναι κοινωνός της αλλαγής, των κοινωνικών συμβάσεων. Με το slogan «Άλλαξε….στάση», οι καλλιτέχνες καλούνται να προτείνουν στο δημόσιο χώρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στις στάσεις των λεωφορείων, σημεία κομβικά για την καθημερινότητα των Πατρινών, εναλλακτικές μορφές δράσης, σκέψης και στάσης ζωής, βασιζόμενοι στην πραγματικότητά μας που «μαστίζεται» από κρίσεις. Προτείνοντας, έστω και παροδικά μια εναλλακτική, μια άλλη «στάση». 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Έργο διαστάσεων 1,30m Χ 2,00 m, έγχρωμη, CMYK σε κάθετη σύνθεση.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να στείλουν την σύνθεση τους στο email: [email protected]  επισυνάπτοντας παράλληλα τις διευθύνσεις των κοινωνικών τους δικτύων και ένα μικρό κείμενο για το έργο τους, μέχρι και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.

Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 2610-361751 και στo email: [email protected]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: