Ολόκληρη η συναυλία του Θ. Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στην Αθήνα (Video)

Το πόρταλ του 902 ανέβασε μαγνητοσκοπημένη ολόκληρη τη συναυλία από το κλειστό του Γαλατσίου, την πρώτη από τις τρεις που αφιέρωσε ο συνθέτης στο κόμμα για τα 100 χρόνια του.

Με την ολοκλήρωση των τριών συναυλιών που αφιέρωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, το πόρταλ του 902 ανέβασε μαγνητοσκοπημένη ολόκληρη τη συναυλία από το κλειστό του Γαλατσίου, που άνοιξε αυτόν τον κύκλο.

Ασφαλώς, η ζωντανή πείρα και τα συναισθήματα εκείνης της βραδιάς δεν είναι εύκολο να χωρέσουν σε ένα πλάνο και να μεταφερθούν σε κάποιον που δεν ήταν παρών, σίγουρα όμως μπορούν να δώσουν μια γεύση σε όσους δεν τα κατάφεραν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και επιλογές πολιτικών τραγουδιών απ’ όλη τη μουσική διαδρομή του Θ. Μικρούτσικου.

Ερμήνευσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Μίλτος Πασχαλίδης.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Οπτικό υλικό: Κώστας Σταματόπουλος, Σωτήρης Γκέκας.

Τεχνικοί ήχου: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης.

Φωτιστής: Ανδρέας Κούρτης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: