Νέος πρόεδρος στο ΣΕΗ ο Νίκος Καραγιώργης σε ένα προεδρείο μη αναλογικό – αντιπροσωπευτικό με βάση τη βούληση των ηθοποιών

Έσπασε στην περίπτωση του προέδρου η συμπαιγνία των παρατάξεων ΑΕΝΑΗ και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ που επιδίωξαν για άλλη μια φορά να λογοκρίνουν τις επιλογές του κλάδου…Για τις υπόλοιπες θέσεις τις διοίκησης…οι ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ…χάρισαν για μία ακόμα φορά τις ψήφους των ηθοποιών στην παράταξη του Μπιμπίλα (ΑΕΝΑΗ)…

Ο Νίκος Καραγιώργης από τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», παράταξη που κατέλαβε την πρώτη θέση στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εξελέγη νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Η εκλογή του νέου προέδρου, όπως επισημαίνει η «Δημοκρατική Ενότητα», έγινε μετά από «την πίεση που ασκήσαμε για εκλογή αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου».

«Έσπασε έτσι στην περίπτωση του προέδρου η συμπαιγνία των παρατάξεων ΑΕΝΑΗ και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ που επιδίωξαν για άλλη μια φορά να λογοκρίνουν τις επιλογές του κλάδου προτείνοντας για πρόεδρο τον Σκυφτούλη, τρίτο εκλεγμένο της τρίτης κατά σειρά παράταξης. Για τις υπόλοιπες θέσεις τις διοίκησης, Α’ αντιπρόεδρο, ταμία, αναπληρωτή γραμματέα, οι ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ (Τζωρτάκης, Σκυφτούλης, Γκόνη), χάρισαν για μία ακόμα φορά τις ψήφους των ηθοποιών στην παράταξη του Μπιμπίλα (ΑΕΝΑΟΙ)» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Και η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» συμπληρώνει:

«Οι “Συνέλευση” και “ΑΣΗ”, ενώ αρχικά ψήφισαν με βάση την αναλογικότητα, στην πορεία υποχώρησαν από αυτή τη στάση, ψηφίζοντας λευκό, ενώ δεν δέχτηκαν θέσεις ευθύνης στο προεδρείο αναλογικά με τις ψήφους που έλαβαν.

Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μαζί η παράταξη του Μπιμπίλα (Μπιμπίλας, Αβαγιανού, Ντεμίρη, Φραγκιόγλου, Καρακίτσου) κι οι “Από κοινού” (Τζωρτάκης, Σκυφτούλης, Γκόνη), με το “έτσι θέλω”, έχουν ακέραια ευθύνη για τη διακοπή της διαδικασίας πριν καν ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ΔΣ.

Εν τέλει το προεδρείο που προέκυψε δεν είναι αναλογικό – αντιπροσωπευτικό με βάση τη βούληση των ηθοποιών, του κλάδου.

Η ΔΕΗ με συνέπεια στάθηκε στην πρόταση για αναλογικό προεδρείο ως το τέλος, επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του κλάδου όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές. Άλλωστε έχοντας στο μυαλό μας αυτά ακριβώς τα συμφέροντα του κλάδου δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μαζί μεγάλες μάχες το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος και συνολικότερα οι εκλεγμένοι μας στο ΔΣ του ΣΕΗ θα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα…

Όλοι οι εκλεγμένοι με τη “Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών” καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν με τη σειρά τους να εκφραστεί το δίκαιο. Είμαστε μαζί, είμαστε μπροστά και για αυτό μπορούμε να νικάμε! Καλή δύναμη, να έχουμε μια δυναμική θητεία!».

Για το νέο ΔΣ του Σωματείου ψήφισαν 1.127 (από 1.383 το 2022). Άκυρα ήταν 15 και λευκά 5.

Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» έλαβε 367 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ. Η «Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών» (ΑΕΝΑΗ) έλαβε 331 ψήφους και 5 έδρες στο ΔΣ και ακολουθούν οι παρατάξεις «Από Κοινού» με 192 ψήφους και 3 έδρες, η «Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών» με 96 ψήφους και 2 έδρες, η «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» με 90 ψήφους και 1 έδρα, η ΣΚΕΨΗ με 31 ψήφους και καμία έδρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: