Σταμάτης Μορφονιός + Utopia & Νατάσσα Μποφίλιου – Θα ‘ρθει μια μέρα / Νέο τραγούδι

“Το “θα ‘ρθει μια μέρα” είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όσες και όσους αγωνίστηκαν πριν από εμάς προσφέροντας, με χαμόγελα και γαρύφαλλα στα χέρια,  ακόμα και την ζωή τους για αυτόν τον δίκαιο, ελεύθερο κόσμο που οραματιζόμαστε..”

Η νέα πολυαναμενόμενη συνεργασία δύο αγαπημένων μας καλλιτεχνών είναι γεγονός! Η Νατάσσα Μποφίλιου κι ο Σταμάτης Μορφονιός, ενώνουν φωνές και ψυχές και μας ταξιδεύουν στην ουτοπία για την οποία παλεύουμε κι ονειρευόμαστε!

Κάποιοι χαρακτήρισαν το έργο του Σταμάτη Μορφονιού “πολύ αριστερό για τα γούστα τους”. Αυτό κι αν είναι παράσημο για τον ίδιο να συνεχίσει!

Η Κατιούσα έλαβε το δώρο της κι ακούει από εχθές στη διαπασών το “Θα’ ρθει μια μέρα”, το κομμάτι που θα “αποκαλύψει” ολόκληρο τον δίσκο με γενικό τίτλο “Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην Ουτοπία” που μόλις κυκλοφόρησε.

Λίγα λόγια από τον ίδιο το Σταμάτη:

Απέναντι στην οχλαγωγία, τον φόβο, τα ψέματα και την τοξικότητα της προεκλογικής περιόδου, αποφασίσαμε ότι θα ήταν πιο χρήσιμο -ιδίως τώρα- αντί να γρατσουνίσουμε τις πληγές με άλλα τραγούδια που θα βρείτε στον δίσκο (“Κάτι ανθρωπάκια τόσο δα”, “Μια βουτιά βαθιά στην άβυσσο” κ.α.) , να θυμίσουμε σε όλους τούς αγνούς αγωνιστές της ζωής με ελεύθερη σκέψη, τον κόσμο τον οποίο οραματιζόμαστε και δικαιούμαστε. 

Αυτόν τον κόσμο περιγράφουμε στο “Θα ‘ρθει μια μέρα”.

Το ¨”Θα ‘ρθει μια μέρα” θα μπορούσε να είναι το τελευταίο μου τραγούδι. Όχι επειδή είναι πολύ καλό ή πολύ κακό ή οτιδήποτε τέτοιο. 

Στο “Θα ‘ρθει μια μέρα” έχουν χωρέσει όλες οι ήττες και οι νίκες μου.  Όλα τα μικρά μου όνειρα, στο μεγαλύτερο από όλα. 

Όλοι μου οι αγώνες, προσωπικοι και συλλογικοί, όποιο σκοπό κι αν είχαν,πάντα έψαχναν τον δρόμο για τον μεγαλύτερο από όλους. 

Έναν δίκαιο, ελεύθερο κόσμο. 

Έναν κόσμο που θα γυρνάει γύρω από την αγάπη και όχι γύρω από τον φόβο. 

Έναν κόσμο που θα έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. 

Αυτός ο κόσμος ζει μέσα μου όπως ξέρω καλά ότι ζει μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου που καταφέρνει παρά την αγριάδα των καιρών να παραμένει άνθρωπος. 

Αυτός ο κόσμος μάς δίνει την ανάσα μας. Τον παλμό της καρδιάς μας. Το πάθος μας. Την ορμή μας για αγώνες, για έρωτα, για αληθινή ζωή. 

Αυτός ο τόσο ζωογόνος κόσμος δεν μπορεί παρά να υπάρχει.

Αυτόν τον κόσμο περιγράφει το “Θα ‘ρθει μια μέρα”. 

Σε αυτό το τραγούδι που θα μπορούσε να είναι και το τελευταίο μου, κάλεσα την αγαπημένη μου Νατάσσα να πει τους πιο ακριβούς μου στίχους από όλους. Τους πιο πολύτιμους μου. Όχι επειδή είναι καλοί, κακοί ή οτιδήποτε τέτοιο. Ήξερα ότι η φωνή και η ψυχή της Νατάσσας ήταν εκείνη που θα έφερνε φως από αυτόν τον δίκαιο, ελεύθερο κόσμο. 

Τραγούδησε με δάκρυα συγκίνησης, δύναμης και προσμονής στα μάτια η Νατάσσα … “Θα ‘ρθει μια μέρα που θα αναπνέουμε έρωτα… έρωτα και μουσική”. Και εγώ το πίστεψα. Πιο πολύ κι από όταν το έγραφα.

Την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό.   

Το “θα ‘ρθει μια μέρα” είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όσες και όσους αγωνίστηκαν πριν από εμάς προσφέροντας, με χαμόγελα και γαρύφαλλα στα χέρια,  ακόμα και την ζωή τους για αυτόν τον δίκαιο, ελεύθερο κόσμο που οραματιζόμαστε..

Είναι μια μεγάλη αγκαλιά σε όσες και όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται γι΄αυτόν.

Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους εκείνους και όλες εκείνες που όπου κι αν τους πήγαν οι διαδρομές τους πάντα ονειρεύονταν και εξακολουθούν πεισματικά να ονειρεύονται να ξημερώσουν μια μέρα σε “Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην Ουτοπία”.

Κλείνω συγκινημένος αυτό το τόσο προσωπικό σημείωμα θέλοντας να τους πω αυτό που λέει και ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού.

Αδέρφια… “Θα έρθει αυτή η μέρα. Σας το υπόσχομαι. Να είστε εκεί”.

Σταμάτης

Κυριάκος Δαρίβας : Τύμπανα
Κώστας Μιχαλός : Κιθάρα
Παναγιώτης Χαραμής : Μπάσο
Σταμάτης Μορφονιός : Τραγούδι
Στίχοι-Μουσική : Σταμάτης Μορφονιός
Ενορχήστρωση : Σταμάτης Μορφονιός, Utopia
Τον δίσκο “Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην Ουτοπία” θα τον βρείτε στο YouTube και τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Θα ακολουθήσει έκδοση περιορισμένων CD’ s που θα συνοδεύονται από 16σελιδο booklet με artwork και τους στίχους.
Ακούστε/Κατεβάστε τον δίσκο :
Επικοινωνία – Προκρατήσεις CD :
Facebook : www.facebook.com/StamatisMorfoniosOfficial/
* Η παραγωγή του δίσκου είναι ανεξάρτητη και η στήριξή σας -με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας- πολύτιμη..
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: