Μεγαλώνοντας με τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου… Συναυλία – αφιέρωμα από τη συχνότητα του «Αθήνα 9.84»

Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του. Έγραψε τους στίχους σε περισσότερα από 1.200. Από το 1963 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία δίνει φωνή στο μέσα μας. Στις τρικυμίες και στις νηνεμίες μας. Στα τραύματα και στα θαύματα της ζωής μας.

Μεγάλωσε σε μιαν αυλή. Φωκαίας 18. Κάτω από την πλατεία Κυριακού (Βικτωρίας). H αυλή είχε οκτώ δωμάτια, μια βρύση και ένα κοινόχρηστο αποχωρητήριο. Κάθε δωμάτιο και μια οικογένεια. Με τρία και τέσσερα άτομα η καθεμιά. «Οι “αρχηγοί” των οικογενειών ήταν μεροκαματιάρηδες. Μαραγκοί, χτίστες, τσαγκαράδες, υδραυλικοί, αρτεργάτες, σερβιτόροι, γιαουρτάδες. Ό,τι ξέρω από τον κόσμο μού τα ’μαθαν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι και, φυσικά, οι γονείς μου», έχει πει.

Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του. Έγραψε τους στίχους σε περισσότερα από 1.200. Συνεργάτες του, συνθέτες, οι καλύτεροι: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Νικολόπουλος κ.ά.

Από το 1963 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία δίνει φωνή στο μέσα μας. Στις τρικυμίες και στις νηνεμίες μας. Στα τραύματα και στα θαύματα της ζωής μας.

Η όγδοη Συναυλία στο Ραδιόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9.84 είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο στιχουργό (και δημοσιογράφο και συγγραφέα) Λευτέρη Παπαδόπουλο – 86 ετών σήμερα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί την Κυριακή 6 Ιούνη, στις 21.00, από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

Παρουσιάζουν η Τασούλα Επτακοίλη και η Έλενα Χατζηιωάννου

Στη σκηνή θα ανεβεί ο Κώστας Μακεδόνας, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές. Δωρικός όπου χρειάζεται, λυρικός εκεί που πρέπει, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου, φωτίζοντας όλες τις θεματικές πλευρές της στιχουργικής του: την πολιτική, την κοινωνική, την ερωτική.

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Κιθάρα: Χρήστος Λαρίσης

Πιάνο, φωνητικά: Γιάννης Περδίκης

Ακορντεόν: Νίκος Σταδιάτης

Μπάσο: Χρήστος Γκαΐλας

Ντραμς: Ηρακλής Παχίδης

Μπουζούκι, κιθάρα: Κωνσταντίνος Βελλιάδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: