Κινητοποίηση του ΠΜΣ στο θέατρο “Από μηχανής”

Για δεδουλευμένα μέλους του Συλλόγου τα οποία εδώ και χρόνια δεν έχει εξοφλήσει παρά τις υποσχέσεις του, ο εργοδότης του θεάτρου.

Κινητοποίηση έγινε χθες Κυριακή 2/10 και ώρα 7.45 μ.μ. στο θέατρο «Από Μηχανής» στο Μεταξουργείο, από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για δεδουλευμένα μέλους του Συλλόγου τα οποία εδώ και χρόνια δεν έχει εξοφλήσει παρά τις υποσχέσεις του, ο εργοδότης του θεάτρου.

Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, το οποίο απευθυνόταν προς το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης

«Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος» – Σαπφούς 10, Αθήνα – 210.3213694,  [email protected]

Ιστοσελίδα: www.pmu.gr/ – Facebook : https://www.facebook.com/pmu.gr

 

Προς το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης

Με την σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να καταγγείλουμε την εδώ και δυο χρόνια καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων ύψους άνω των χιλίων ευρώ από τον σκηνοθέτη και επιχειρηματία (θεατρικό παραγωγό) Δημήτρη Μυλωνά προς συνάδελφό μας μουσικό και συνθέτη για εργασία που πραγματοποιήθηκε, πρωτότυπη μουσική για μια θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα:

  • για τις παραστάσεις «Το δάνειο» και «Υπέροχό μου διαζύγιο» οι οποίες ανέβηκαν και ολοκληρώθηκαν το 2020.
  • για τις παραστάσεις «Μισά μισά» και «Sleuth» παραγωγής Δ.Μ.

Ένα χρόνο μετά την παράδοση της μουσικής του «Sleuth», το 2021 ο Δ.Μ. κάλεσε τον συνάδελφό μας να παραδώσει πρόσθετη εργασία επάνω στην τελευταία παράσταση. Στην εύλογη άρνηση του συναδέλφου να προχωρήσει χωρίς σύναψη νέας συμφωνίας ο Δ.Μ. τερμάτισε την συνεργασία τους και ενώ ο συνάδελφός μας ήδη δούλευε και είχε παραδώσει τμήμα της εργασίας για άλλες δυο παραστάσεις, «Μάκμπεθ, ο κύκλος του στ-αίματος» και «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» σε σκηνοθεσία Δ.Μ.

Μέχρι σήμερα ο συνάδελφος παραμένει απλήρωτος για τις παραστάσεις οι οποίες ανέβηκαν, από τις οποίες υπάρχουν έσοδα από εισπράξεις αλλά και επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης παραμένει απλήρωτος για παραστάσεις που δεν ανέβηκαν αλλά για τις οποίες ο ίδιος δούλεψε και παρέδωσε την εργασία του. Και ενώ ο συνάδελφος περιόρισε την διεκδίκησή του μόνο στις παραστάσεις που ανέβηκαν, σε μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση, ο Δ.Μ. επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες μέχρι σήμερα, εδώ και δυο χρόνια, παρά τις παρεμβάσεις του σωματείου μας δεν έχει εξοφλήσει ούτε το τμήμα του χρέους που αναγνωρίζει ο ίδιος. Κατόπιν παρέμβασης του σωματείου, δεσμεύτηκε δυο φορές να εξοφλήσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας το χρέος του, και τις δυο φορές αθέτησε την δέσμευσή του χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα ενώ επανέλαβε την ίδια δέσμευση ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας από την οποία ζητήσαμε συνδρομή. Και αυτή την δέσμευση την αθέτησε, δείχνοντας έμπρακτα πως δεν υπολογίζει ούτε τον εργαζόμενο, ούτε το Σωματείο, ούτε την Επιθεώρηση.

Γι’ αυτό τον λόγο προχωρούμε σήμερα σε παρέμβαση στις θεατρικές του παραστάσεις απευθυνόμενοι στο κοινό και τους συντελεστές των παραστάσεων και ταυτόχρονα δημοσιοποιούμε την υπόθεση προκειμένου να γίνει γνωστή στον κλάδο η στάση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Η αμοιβή για την εργασία μας αφορά την επιβίωσή μας και δεν μπορεί να εξαρτάται από το εάν καλύπτουν οι εργοδότες τα επιχειρηματικά τους πλάνα. Το σωματείο στηρίζει την δίκαιη διεκδίκηση του συναδέλφου μας και θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθεί. Σε αυτόν τον αγώνα ζητάμε την συμπαράσταση όλων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: