Η Θεσσαλονικιά – νέο κομμάτι από τον Γιάννη Καραπιπέρη

Ήταν μια έκπληξη! Ευχάριστη; Κάτι παραπάνω!! Αναγκαία…

Ήταν μια έκπληξη!

Ευχάριστη; Κάτι παραπάνω!!

Αναγκαία…

Το κομμάτι του Γιάννη Καραπιπέρη Η Θεσσαλονικιά που μόλις κυκλοφόρησε είναι τόσο φρέσκο και ολόδροσο, όσο είναι γειωμένο στα ελληνικά μουσικά θεμέλια. Κι αυτό γιατί είναι τέτοια η πολυμορφία αυτών των θεμελίων, που δίνουν απεριόριστο υλικό στον καλλιτέχνη.

Η μίξη των υλικών που έχει γίνει από τον Καραπιπέρη σε αυτό το ντεμπούτο του είναι ταξιδιάρα από το ρυθμό και την ενορχήστρωση, λαϊκή σε όλα της, στο στίχο, στις φωνές και στη μουσική, πρωτότυπη αλλά και οικεία γιατί σε πάει κάπου που έχεις ξαναπάει και θες να ξαναπάς.

Στα επιμέρους, όλη η κομπανία μοιάζει κουρδισμένη σε μια σπίντα ξεσηκωτική. Κατ’ αρχήν: Γιάννης Καραπιπέρης σε τρελά – συνθετικά, στιχουργικά, παιχτικά και τραγουδιστικά – κέφια (αν και κερατάς…). Παρόλο που δεν είναι έκπληξη, η δεύτερη χαρακτηριστική φωνή της Όλγας Καββαδία είναι εξαιρετική. Η φυσαρμόνικα του Κώστα Βλαχόπουλου είναι χαρακτηριστική για όλο το κομμάτι, ενώ οι κιθάρες του Ιάσωνα Σωτηρόπουλου και το μπάσο του Αντώνη Κορδάτου κρατάνε στιβαρά όλο το τρένο στην πορεία του και δίνουν ατμό στη μηχανή του.

Η δουλειά απογειώνεται στο βίντεο με τη συνδημιουργία του Αντώνη Κορδάτου που ανέλαβε το σενάριο και τη σκηνοθεσία και της Μυρτώς Μαχαιρά που έφτιαξε τα σχέδια, ενώ το μοντάζ-VFX πραγματοποιήθηκε από τον Μιχάλη Βαζίκα.

Τέλος, ο ήχος είναι πολύ καλός και χρειάζεται ένα ξεχωριστό μπράβο στον Βασίλη Κορδάτο.

Δε θα τσαλαβουτήσω άλλο άτσαλα σε χωράφια που δεν κατέχω. Ήθελα μόνο να πω στο φίλο Γιάννη και σ’ όλη την κομπανία:

Μπράβο και πάλι μπράβο!

Στίχοι/Μουσική: Γιάννης Καραπιπέρης

Γιάννης Καραπιπέρης: Τραγούδι, Μπουζούκι

Όλγα Καββαδία: Τραγούδι

Σωτηρόπουλος Ιάσων: Κιθάρες

Κώστας Βλαχόπουλος: Φυσαρμόνικα

Αντώνης Κορδάτος: Μπάσο

Η ηχοληψία, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν από τον Βασίλη Κορδάτο στο studio του: https://www.facebook.com/vasilis.kord…

Το animation αποτελεί συνδημιουργία του Αντώνη Κορδάτου που ανέλαβε τα σενάριο/σκηνοθεσία και της Μυρτώς Μαχαιρά που έφτιαξε τα σχέδια. https://www.facebook.com/profile.php?… https://www.facebook.com/myrto.machera.9

Το μοντάζ-VFX πραγματοποιήθηκε από τον Μιχάλη Βαζίκα. https://www.facebook.com/michalis.vaz…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: