«Γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» – Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης της ΚΝΕ στον Παλαιστινιακό λαό

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Φοίβος Δεληβοριάς, «Εισβολέας» FullBand, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Μπάμπης Στόκας, «Το Σφάλμα» FullBand, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασούλη, Tiny Jackal & the Yellow Mary.

«Στη Γάζα το τραγούδι έγινε κραυγή – Ενώνουμε τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί».

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες της Αθήνας να δώσουν δυναμικό «παρών» στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ, τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 19.00 στο Κλειστό Γήπεδο του ΑΟ Σπόρτιγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος», Πατήσια), με την εθελοντική συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Φοίβος Δεληβοριάς, «Εισβολέας» FullBand, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Μπάμπης Στόκας, «Το Σφάλμα» FullBand, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασούλη, Tiny Jackal & the Yellow Mary.

Οπως σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της, «εδώ και 50 μέρες ο χρόνος δεν μετράει με ώρες και λεπτά, αλλά με νεκρά παιδιά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα σπίτια, στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας. Ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη“αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο”πλέον είναι υπόσχεση για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται το έγκλημα του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ζει, πονάει, υποφέρει, ταπεινώνεται, βασανίζεται και πεθαίνει εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που του αρνούνται να έχει τη δική του πατρίδα. Οσο συνεχίζεται η κατοχή και αυτή η δολοφονική πολιτική που οδηγεί στη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις, θα εμποδίζονται οι λαοί της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου.

Σε αυτήν τη σφαγή η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη. Συμμετέχει ενεργά, δίνοντας κάθε χρόνο 7,4 δισ. ευρώ για τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχει γίνει “κανόνας”, στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή, αξιοποιώντας στρατιωτικές βάσεις της χώρας μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμων και πιθανό στόχο αντιποίνων.

Η συγκλονιστική κινητοποίηση των λαών, το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” που αντηχεί σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, οι εκατοντάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων στη χώρα μας και παγκοσμίως, που μπλοκάρουν την αποστολή πολεμικού υλικού, τη συμμετοχή κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων στη σφαγή, είναι η μοναδική, πραγματικά αντιπολεμική στάση, το φως μέσα στο “σκοτάδι”, η ελπίδα ότι οι λαοί θα νικήσουν!

Υπερασπίσου το παιδί,

γιατί, αν γλιτώσει το παιδί,

υπάρχει ελπίδα…».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: