Ελεύθερα προσβάσιμο στο διαδίκτυο το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας

Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και καταγραφής της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας από ερευνητική ομάδα, απαριθμεί ηχογραφήσεις αρκετών δεκάδων ωρών με συνοδευτικό οπτικό υλικό και πληροφοριακά στοιχεία, που αποτελούν μουσικολογική, εθιμική και λαογραφική έρευνα.

Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και καταγραφής της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας από ερευνητική ομάδα, απαριθμεί ηχογραφήσεις αρκετών δεκάδων ωρών με συνοδευτικό οπτικό υλικό και πληροφοριακά στοιχεία, που αποτελούν μουσικολογική, εθιμική και λαογραφική έρευνα. Η οποία παραχωρήθηκε στον Δήμο Ικαρίας από την ερευνητική ομάδα με στόχο την ευρύτερη διάδοση στους απανταχού Ικαριώτες και όχι μόνο.

Από τις 26/8/2019 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας http://ikaria.gov.gr, το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας, στην διεύθυνση https://apmi.ikaria.gov.gr.

Το Αρχείο με την μορφή της «ψηφιακής οπτικοακουστικής βιβλιοθήκης» φιλοξενείται εκτός από την ιστοσελίδα του δήμου στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου και στο δημοτικό κατάστημα Ευδήλου, όπου μπορούν να το επισκέπτονται όσοι ενδιαφέρονται.

Η ανάρτηση αυτή -σε συνέχεια των εκδηλώσεων παρουσίασης που έγιναν από τον δήμο Ικαρίας την άνοιξη του 2019– γίνεται ώστε να διαδοθεί η δημιουργία και δράση του αρχείου, στην καταγραφή και διαφύλαξη της μουσικής του τόπου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: