“Don Giovanni” – Η περίφημη όπερα του Μότσαρτ στο ιστορικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Σύρου

Η Ακαδημία Νέων Λυρικών Τραγουδιστών Camerata Bardi του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζουν την περίφημη όπερα του Μότσαρτ “Don Giovanni” στο Ιστορικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ

Η Ακαδημία Νέων Λυρικών Τραγουδιστών Camerata Bardi Vocal Academy του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζουν την περίφημη όπερα του Μότσαρτ “Don Giovanni” στο Ιστορικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στις 29 και 30 Απριλίου 2022. Το έργο θα είναι μια συμπαραγωγή των δύο παραπάνω καλλιτεχνικών φορέων με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του και θα ανοίξει την «αυλαία» του προγράμματος ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον δεύτερο καρπό της συνεργασίας του αυστριακού συνθέτη με τον Ιταλό λιμπρετίστα Lorenzo da Ponte και αποτελεί αναμφίβολα μια από τις δημοφιλέστερες και πιο αριστουργηματικές όπερες της κλασσικής περιόδου. Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Ισπανού νάρκισσου καρδιοκατακτητή Δον Ζουάν, ο οποίος αναζητά την περιπέτεια και την ηδονή στο πρόσωπο οποιαδήποτε γυναίκας βρεθεί στο δρόμο του. Η εκδίκηση του γυναικείου φύλλου ωστόσο, δεν θα αργήσει να φανεί, παίρνοντας τη μορφή του πέτρινου αγάλματος του διοικητή της Σεβίλλης και πατέρα της Ντόνα Άννα, τον οποίο ο πρωταγωνιστής έχει φονεύσει σε μονομαχία στην πρώτη σκηνή του έργου. 

Το έργο θα παιχτεί σε διασκευή για μικρή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελληνικής Συμφωνιέτας Γιώργου Γαλάνη και την ευρηματική σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Teatro Grattaciello, Στέφανου Κορωναίου. Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης: «Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι ένας διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ όπερας και άλλων καλλιτεχνικών μορφών, εμπνευσμένος από τον Pedro Almodovar και την La Lupe, μια Κουβανή τραγουδίστρια Bollero που έζησε στο Bronx της Νέας Υόρκης κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.»

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Τάσος Πρωτοψάλτου, το φωτισμό έχει επιμεληθεί η Εμορφίλη Τσιμπλίδου και το εικαστικό μέρος η καλλιτέχνιδα Lolita Valderrama Savage, μια Φιλιππινέζα καλλιτέχνις που ζει και εργάζεται μεταξύ Ιταλίας και Νέας Υόρκης. Η παραγωγή πλαισιώνεται από δύο καστ νέων λυρικών τραγουδιστών με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό. 

Sinfonietta Hellenica 

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κορωναίος

Σκηνογράφος / ενδυματολόγος: Τάσος Πρωτοψάλτου

Σχεδιασμός φωτισμού: Εμορφίλη Τσιμπλίδου 

Διεύθυνση σκηνής: Κωνσταντίνα Στράνη

Γραφείο Τύπου: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ορχήστρα

Sinfonietta Hellenica

Εξάρχων: Γιάννης Γεωργιάδης

 

Τραγουδούν:

Madison Zahorsky , US
Lisa Algozzini , ARGENTINA
Sophie Kochanowska, NETHERLANDS
Mara Koutsaimani, GREECE
Clare Ghigo , MALTA
Clara Luz Iranzo , PUERTO RICO
Valia Karagiorga , GREECE
Diego Valdez , US
Adam Goldstein, US
Stephanie Lorenz , GERMANY
Olivia De Roux , FRANCE
Rick Agster , US
Brayn McKlary , US
Lucas Book , US
Valerio Morelli , ITALY

Manos Christofakakis, GREECE

INFO

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:30

Θέατρο Απόλλων – Ερμούπολη, Σύρος 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη ζώνη: 20€

Α ζώνη: 17€

Β ζώνη: 14€

Γ ζώνη: 10€

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

για αγορές έως και τις 5 Απριλίου

έκπτωση 10%

στις ζώνες Διακεκριμένη, Α & Β

Διακεκριμένη ζώνη: 20€ -> 18€

Α ζώνη: 17€ -> 15.30€

Β ζώνη: 14€ -> 12.90€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES

Tηλεφωνικά: 2107234567

Οnline: 

https://www.ticketservices.gr/event/w-a-mozart-don-giovanni-syros/?lang=el&fbclid=IwAR1htypjktiQZHWmdxjAYKymW-Bl5Uvaokj6e_1CzF8HdQeK8odQvSDt4-c

Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας. Το Θέατρο τηρεί όλους τους ισχύοντες κανόνες προστασίας από την εξάπλωση του COVID – 19. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση των θεατών αλλά και καθ’ όλη την παραμονή τους στον χώρο του θεάτρου. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: