Αποκλεισμένο από το YouTube λόγω “σκηνών βίας” το τραγούδι “Του κόσμου οι λαοί” των Κοινών Θνητών

Οι ιθύνοντες της πλατφόρμας φαίνεται πως θεωρούν “ακατάλληλες για τους διαφημιζόμενους” τις σκηνές του πραγματικού προσώπου του συστήματος που υπηρετούν.

Οι ιδιαίτερες “ευαισθησίες” που επιδεικνύουν ΜΚΔ και άλλες παρεμφερείς πλατφόρμες σε μηνύματα αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντικαπιταλιστικά δεν είναι κάτι νέο. Αυτό ισχύει και για το youtube, που, κακά τα ψέματα, αποτελεί βασικό εργαλείο προβολής της δουλειάς των καλλιτεχνών στις μέρες και ειδικότερα στα νεαρότερα κοινά. Την ώρα, παρά τους κατά καιρούς ισχυρισμούς του μέσου περί του αντιθέτου, που κάθε είδους ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι κάνουν πάρτι, οι υπεύθυνοι φαίνονται να θεωρούν πως εικόνες εκμετάλλευσης, παιδικής εργασίας και προσφυγιάς, αποτελούν “σκηνές βίας”, “ακατάλληλες για τους διαφημιζόμενους”. Ο λόγος για το τραγούδι των Κοινών Θνητών “Του Κόσμοι Οι Λαοί”, που παραμένει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αποκλεισμένο από το YouTube με τα παραπάνω προσχήματα, με αποτέλεσμα να μπορεί να το βρει κάποιος μόνο κατόπιν επί τούτου αναζήτησης, κάτι που έχει προφανείς συνέπειες στον αριθμό των προβολών του. Με ανάρτησή τους στο λογαριασμό τους στο facebook, Οι Κοινοί Θνητοί αποκαλύπτουν την απαράδεκτη στάση της πλατφόρμας και ζητούν από τους ακροατές να προβάλουν μέσω κοινοποιήσεων το τραγούδι, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς αξίζει να γίνει, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης σε μια κυνική απόπειρα φίμωσης, αλλά κι επειδή – υποκειμενικά κι αντικειμενικά – του “Κόσμου Οι Λαοί” είναι ένα από τα λίγα πραγματικά συγκλονιστικά τραγούδια των τελευταίων ετών:

Το τραγούδι μας ‘Του Κόσμου Οι Λαοί’ εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αποκλειστεί απ’το ΥouΤube.
Ο λόγος είναι ότι αναγνωρίστηκε ως περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για τους διαφημιζόμενους,για σκηνές βίας και άλλα…
Μετά από πολλές προσπάθειες για επανεξέταση η απάντηση παραμένει αρνητική,με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πάρα μόνο εάν το αναζητήσει κάποιος.
Άρα ο μόνος τρόπος για να ακουστεί το τραγούδι είναι να το μοιραζόμαστε μέσω των social media και εδώ η βοήθεια όλων σας είναι πολύ σημαντική..

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: