Ρίζα | Root – Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του 2ου Δημ. Σχολείου Σερρών για το ταξίδι προσφύγων και Ρομά μαθητών

Δείτε την ταινία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που απέσπασε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “cinema…διάβασες;” στην κατηγορία της τεκμηρίωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Tην πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “cinema…διάβασες;” στην κατηγορία της τεκμηρίωσης, απέσπασε η ταινία μικρού μήκους “Ρίζα | Root”, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η μικρού μήκους ταινία πραγματεύεται το ταξίδι των προσφύγων και Ρομά μαθητών στην αναζήτηση της συλλογικής και ατομικής καταγωγής.

Τρεις από τους μαθητές του πολυπολιτισμικού σχολείου, αφηγούνται την διαδρομή που ακολούθησαν ως τον τόπο που θα αποτελέσει την Ρίζα της κοινωνικής τους ανάπτυξης.

Οι μαθητές αναδεικνύουν με τον δικό τους, εικαστικό τρόπο, ότι ακόμα και μέσα σ’ αυτή την εποχή της απαξίωσης, την πολιτιστικής ένδειας, η συλλογική δημιουργική διαδικασία μπορεί να γίνει το έδαφος για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, ένα σχολείο δημοκρατικό, που τους χωράει όλους, που βάζει μπροστά την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την πραγματική φιλιά και συνεργασία μεταξύ των λαών. Οι μαθητές μας διηγούνται την ζωή τους και αφήνουν το ερώτημα..

“Τι σημαίνει για σένα η λέξη Ρίζα..;”

Δείτε την ταινία:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: