Η Κατιούσα προτείνει: “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”

Η σημερινή δική μας πρόταση ,δεν είναι άλλη από τη θρυλική  ταινία του Νίκου Τζίμα, «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» (1980) για τη δίκη και την εκτέλεση του ήρωα του λαϊκού κινήματος, κομμουνιστή, Νίκου Μπελογιάννη.

 ”Μ’ ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώνει” Γιάννης Ρίτσος

Η σημερινή δική μας πρόταση δεν είναι άλλη από τη θρυλική,  ταινία του Νίκου Τζίμα «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» (1980) για τη δίκη και την εκτέλεση του ήρωα του λαϊκού κινήματος, κομμουνιστή, Νίκου Μπελογιάννη.

Το σενάριο είναι του σκηνοθέτη, η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (τραγουδά η Μαργαρίτα Ζορμπαλά) και η φωτογραφία του Νίκου Καβουκίδη. Τον Νίκο Μπελογιάννη υποδύεται ο Φοίβος Γκικόπουλος, ενώ παίζει ακόμα οι ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέτρος Φυσσούν, Αγγελος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Καζάν, Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Αιμιλία Υψηλάντη, Σπύρος Καλογήρου, Ανέστης Βλάχος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου, Γιάννης Κατράνης, Στέφανος Στρατηγός, Αντώνης Αντωνίου, Βάσος Ανδρονίδης, Μίρκα Καλατζοπούλου, Βασίλης Κολοβός, Κώστας Μέσαρης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Φοίβος Ταξιάρχης κ.ά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

6 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: