Ιδέες για πασχαλινά δώρα από τα Πωλητήρια Μουσείων και Ιδρυμάτων

Λαμπάδες, πολύχρωμα πασχαλινά αυγά, κοσμήματα, αξεσουάρ και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το Πάσχα και την Άνοιξη έχουν στολίσει τις βιτρίνες στα Πωλητήρια των μεγαλύτερων μουσείων και ιδρυμάτων της πόλης, περιμένοντας να τα επιλέξουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ή γιατί όχι και για εμάς τους ίδιους.

Λαμπάδες, πολύχρωμα πασχαλινά αυγά, κοσμήματα, αξεσουάρ και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το Πάσχα και την Άνοιξη έχουν στολίσει τις βιτρίνες στα Πωλητήρια των μεγαλύτερων μουσείων και ιδρυμάτων της πόλης, περιμένοντας να τα επιλέξουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ή γιατί όχι και για εμάς τους ίδιους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι προτείνουν 6 μεγάλα Μουσεία και Ιδρύματα για τις πασχαλινές σας αγορές, πριν τα επισκεφτείτε. Σημειώστε ότι τα Πωλητήρια θα είναι ανοιχτά τη Μεγάλη Εβδομάδα.


Μουσείο Μπενάκη

Άρωμα τέχνης έχουν οι περισσότερες πασχαλινές προτάσεις του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη. Μπορείτε να βρείτε μία ιδιαίτερη σειρά από λαμπάδες εμπνευσμένες από εκθέματα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, λαμπάδες ζωγραφισμένες από τη Σοφία Μαύρου, εμπνευσμένες από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, λαμπάδες – κέντημα από τη Φανή Γκούντρα σε σχέδια εμπνευσμένα από τη συλλογή κεντημάτων του Μουσείου Μπενάκη και λαμπάδες – τάμα από τη Μίνα Κατσούλη εμπνευσμένες από τάματα του 19ου αι. με κλωστή από την Κλωστοϋφαντουργία ΜΕΝΤΗΣ.

Εκτός από τις λαμπάδες θα βρείτε επίσης το διακοσμητικό αβγό, της Ελένης Κανελλοπούλου με άνθινο διάκοσμο, καθώς και ένα κουτί με εκτύπωση από το έργο του Γιάννη Τσαρούχη, Αυγό του Πάσχα, Παρίσι 1965.

Κουτί με εκτύπωση από το έργο του Γιάννη Τσαρούχη Αυγό του Πάσχα, Παρίσι 1965. Νερομπογιά σε χαρτί.
Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
Ώρες λειτ. Πωλητήριου: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη: 10:00-18:00
Μ. Πέμπτη: 10:00-20:00, Μ. Παρασκευή: 12:00-18:00, Μ. Σάββατο: 10:00-15:00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
Ώρες λειτ. Πωλητηρίου: Πέμπτη - Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή - Σάββατο: 10:00 - 22:00
Πληροφορίες: www.benaki.gr | https://www.benakishop.gr/

Μουσείο Ακρόπολης

Στη βιτρίνα του Πωλητηρίου του Μουσείου Ακρόπολης μπορούμε να βρούμε διακοσμητικά αυγά, λαγούς και κοκκοράκια όλα εμπνευσμένα από εκθέματα του Μουσείου.

Διακοσμητικά αυγά: Τα δύο διακοσμητικά στολίδια σε σχήμα αυγού έχουν γεωμετρικά σχέδια που είναι εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της προθήκης 1 στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου. Τα πήλινα αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. – Σχεδιασμός: Τρεις Γραμμές

Λαγός κουδουνίστρα: Η κεραμική κουδουνίστρα σε μορφή λαγού είναι ελεύθερη απόδοση πήλινης κουδουνίστρας για παιδιά. Το έκθεμα χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 6 (Ιερό Νύμφης, αρ. εκθέματος 134) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου. – Σχεδιασμός: Antonis Palles

Μεταλλικό κοκοράκι: Το μεταλλικό κοκοράκι είναι εμπνευσμένο από χάλκινο πετεινό, αφιέρωμα στο Ιερό της Ακρόπολης. Το έκθεμα χρονολογείται στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 20 (αρ. εκθέματος 17) στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, στον πρώτο όροφο του Μουσείου. – Σχεδιασμός: Isidoros Palles

Acropolis Museum Shop – Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Ώρες λειτ. Πωλητηρίου: Δευτέρα 8 π.μ. - 4 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 3.30 μ.μ.) 
Τρίτη - Κυριακή 8 π.μ. - 8 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 7.30 μ.μ.)
Παρασκευή 8 π.μ. - 10 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 9.30 μ.μ.)
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9000959 | www.theacropolismuseum.gr

Εθνικό Θέατρο

Μοναδικές και πρωτότυπες προτάσεις για δώρα εμπνευσμένα από το Θέατρο, τους καλλιτέχνες και τις παραστάσεις του θα βρούμε στο Πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου.

Μοναδικές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, κατασκευασμένες στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου αλλά και τη νέα σειρά με κοσμήματα από ανακυκλωμένα προγράμματα που επιμελείται η Ελένη Μανωλοπούλου.

Επίσης μας περιμένουν αντικείμενα εμπνευσμένα από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών – ζωγράφων, σκηνογράφων και ενδυματολόγων – που εργάστηκαν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Στον ίδιο χώρο, στο εξειδικευμένο θεατρικό βιβλιοπωλείο μπορείτε να βρείτε γνωστούς τίτλους θεατρικών έργων του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, λευκώματα, δοκίμια και μελέτες για το θέατρο και την τέχνη και προγράμματα παλαιότερων παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 (Σταθμός μετρό:Ομόνοια), 1ος όροφος
Ώρες λειτ. Πωλητηρίου: Τετάρτη έως Κυριακή 16:00 – 23:00
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5288121 | Ε: [email protected]

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει φέτος με προτάσεις δώρων για ένα «Κυκλαδικό Πάσχα«. Η φετινή πασχαλινή σειρά δώρων του Μουσείου περιλαμβάνει κεραμικά διακοσμητικά αυγά, σχεδιασμένα από τη Χριστίνα Μόραλλη, τα οποία είναι σύμβολα ζωής και αναγέννησης.

Ιδιαίτερη είναι η φετινή λαμπάδα του Μουσείου η οποία έχει τη μορφή και το σχήμα κυκλαδικού ειδωλίου.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Μ. Δευτέρα - Μ. Τετάρτη: 10:00 - 17:00
Μ. Πέμπτη: 10:00 - 20:00
Μ. Παρασκευή: 12.00 - 17.00
Μ. Σάββατο: 10.00 - 15.00 
Πληροφορίες: https://cycladic.gr

Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών έτοιμο για το Πάσχα, επέλέξε για εμάς μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες,πρωτότυπες και ξεχωριστές, ώστε να λάμψουμε και να ξεχωρίσουμε την ημέρα της Ανάστασης!

Θα τις βρείτε στο πωλητήριο του Μουσείου ή μπορείτε να της παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Μην ξεχνάτε ότι όλα τα έσοδα του πωλητηρίου του Μουσείου διατίθενται στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων!

Χειροποίητες λαμπάδες της Φανής Γκούντρα,με αρωματικό κερί και κέντημα καρδιά.
Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο
Ώρες λειτουργίας: Μ. Δευτέρα - Μ. Πέμπτη: 09.00 - 18.00
Πληροφορίες: http://herakleidon-art.gr | https://www.facebook.com/HerakleidonMuseum/

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας κάνει το ωραιότερο δώρο για το Πάσχα!

Το έργο του Σπύρου Παπαλουκά «Ο Εσταυρωμένος Χριστός» διατίθεται ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα στο ηλεκτρονικό Πωλητήριο του Ιδρύματος, σε 99 αριθμημένα και σφραγισμένα ανάτυπα, με έκπτωση 20%! Η προσφορά ισχύει έως και Τρίτη 10/4 και μόνο για online αγορές.

Στο Πωλητήριο στο χώρο του Ιδρύματος θα βρείτε και άλλες πολλές προτάσεις για τους αγαπημένους σας, όπως λαμπάδες, ζωγραφισμένα αυγά, βραχιόλια και μεταγιόν με πασχαλινά στοιχεία.

Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Μ. Δευτέρα - Μ. Σάββατο: 10.00 - 18.00
Πληροφορίες: www.thf.gr | http://artshop.thf.gr

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Επιστολικό δελτάριο (carte postale) με πασχαλινές ευχές. Γαλλία (για την ελληνική αγορά), αρχές 20ού αι. Συλλογή Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών. © Μουσείο Μπενάκη

Πηγή: culturenow.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: