Η ΚΝΕ αποχαιρετά τον Αγάθωνα: «Και στο φετινό Φεστιβάλ θα είναι σαν να βρίσκεται μαζί μας…»

Έδινε το “παρών” σταθερά σε όλα τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με γνήσια λαϊκά και ρεμπέτικα γλέντια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποτελώντας ένα σημείο κατατεθέν του προγράμματος στη λαϊκή σκηνή, που οι επισκέπτες του Φεστιβάλ περίμεναν κάθε χρόνο.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τον θάνατο του Αγάθωνα Ιακωβίδη:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του γνωστού και αγαπημένου μουσικού και τραγουδιστή, Αγάθωνα Ιακωβίδη.

Ο Αγάθωνας, όπως έγινε γνωστός και αγαπήθηκε με το μικρό του όνομα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική. Τον κέρδισε το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με σεβασμό, αφοσίωση και αγάπη.

Έδινε το “παρών” σταθερά σε όλα τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με γνήσια λαϊκά και ρεμπέτικα γλέντια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποτελώντας ένα σημείο κατατεθέν του προγράμματος στη λαϊκή σκηνή, που οι επισκέπτες του Φεστιβάλ περίμεναν κάθε χρόνο. Ο ίδιος σταθερά ήταν στο πλευρό του ΚΚΕ. Στα 100 χρόνια του Κόμματος, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει επιτέλους το συμφέρον του, να σταματήσει να κοιτάει κοντόφθαλμα και να δει το μέλλον στο ΚΚΕ (…). Εύχομαι η νέα γενιά να τραβήξει μπροστά και να ανοίξει το δρόμο για την προκοπή του τόπου και του λαού”».

Και στο φετινό Φεστιβάλ ο Αγάθωνας θα είναι σαν να βρίσκεται μαζί μας… Με μεγάλη συγκίνηση και φέτος στη λαϊκή σκηνή του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στις 12/9, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, θα ακουστούν όσα τραγούδια μοναδικά ερμήνευε ο ίδιος από την ορχήστρα που τον συνόδευε και άλλους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου τραγουδιού σε μια βραδιά αφιερωμένη σε εκείνον.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τους οικείους του.»

902.gr

Δείτε ακόμα:

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Αγάθωνα: “Στήριζε πάντα την πάλη του ΚΚΕ για ένα δίκαιο κόσμο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: