Μαυρόασπρο Χαλάνδρι

Μαυρόασπρες λήψεις από τον φακό του φωτογράφου Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου

“Η φωτογραφία δρόμου πρέπει να είναι ό,τι πιο ζωντανό, ό,τι πιο αληθινό μπορεί να πιάσει το μάτι του φωτογράφου και να το κάνει εικόνα η φωτογραφική μηχανή” είναι το μότο του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου, χαρακτηρίζοντας τον φωτογράφο ως “καλλιτέχνη δρόμου”. Αποκηρύσσει τη “στημένη” λήψη προς όφελος της αυθεντικότητας, ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν πως είναι “ανήθικο” το “κλέψιμο” μιας προσωπικής στιγμής.

Ακολουθούν μαυρόασπρες λήψεις από την περιοχή του Χαλανδρίου μέσα από τον φακό του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου. Όλες οι φωτογραφίες είναι του 2022.

Γνωριμία με τον φωτογράφο:

-Γεννήθηκα στη Αθήνα το 1972,η καταγωγή μου είναι από την Αλαγονία Δήμου Καλαμάτας. Ξεκίνησε η εμπλοκή μου με την τέχνη της φωτογραφίας το 2017 με σεμινάρια φωτογραφίας (αισθητικής-στούντιο) στην Λέσχη Νέου Κύκλου και ταυτόχρονα έκανα από το 2017-2022 (φωτογραφία δρόμου-δημιουργία φωτο ιστορίας)δίπλα στον  σπουδαίο φωτορεπόρτερ και προϊστάμενο των φωτογραφικών τμημάτων του ASSOCIATED PRESS για την Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία,Θανάση Σταυράκη.

-Αποκλειστικός φωτογράφος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου το διάστημα 2018 – 2019.Έχω επίσης τιμηθεί με πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας “Γίνε ο διαφημιστής του δήμου μας”.

-Πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.

-Άρθρα και δημοσιεύσεις σε περιοδικά

https://instagram.com/_dimitris_theodorakopoulos?r=nametag

https://m.facebook.com/?_rdr

https://www.flickr.com/people/dimitristheodorakopoulos/

Πατώντας εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλα τα πολύ ενδιαφέροντα φωτορεπορτάζ του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου που προβάλλονται από τις σελίδες του περιοδικού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: