ΕΕΤΕ για απομάκρυνση “Ροζ σημαίας”: Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα και δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία!

“Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοταδιστικές αντιλήψεις βρίσκονται απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης” – Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καταγγέλλει την απαράδεκτη απόσυρση του έργου “Flag” (“Ροζ σημαία”) της Γεωργίας Λαλέ που εκτιθόταν στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη.

Την αντίδρασή του για την απομάκρυνση του έργου «Flag» της Γεωργίας Λαλέ, που απεικόνιζε μια ροζ ελληνική σημαία και είχε εκτεθεί μεταξύ άλλων έργων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, εκφράζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. To έργο απομακρύνθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη

Στην ανακοίνωση του ΕΕΤΕ επισημαίνεται:

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη απόσυρση του έργου “Flag” (“Ροζ σημαία”) της Γεωργίας Λαλέ που εκτιθόταν στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη. Το θέμα έφερε στην ελληνική βουλή ο επικεφαλής της εθνικιστικής «Νίκης», Δ. Νατσιός και η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημά του…

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σκοταδιστικές αντιλήψεις βρίσκονται απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης, απέναντι σε καλλιτέχνες και έργα που θίγουν κοινωνικά ζητήματα, παίρνουν θέση.

Ταυτόχρονα, όμως, δε μπορούμε να μείνουμε θεατές, δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία!

Το έργο, σύμφωνα με τη δημιουργό του, είχε την πρόθεση να αναδείξει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά των γυναικών, ενώ φτιάχτηκε από σεντόνια που έδωσαν στη δημιουργό του κακοποιημένες γυναίκες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: