«Διότι δεν συνεμορφώθη…» – Το Instagram «απορρίπτει» έργο του Atek λόγω αναφοράς …στην «κοινωνική ανισοτιμία μεταξύ των δύο φύλων»!

Ο καλλιτέχνης θέλησε να διαφημίσει στο Instagram μια νέα του τοιχογραφία στην Αθήνα, όμως το συνοδευτικό κείμενο φαίνεται ότι «γαργάλισε» τους «αλγόριθμους» του μκδ που ενημέρωσαν τον δημιουργό ότι «η διαφήμιση δεν συμμορφώνεται με την εξής πολιτική…»

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες καλλιτεχνών για κρούσματα πολύμορφης λογοκρισίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μια από τις μορφές λογοκρισίας είναι αυτή που δεν επιτρέπει σε καλλιτέχνες να προωθήσουν το έργο τους, με το μήνυμά τους, μέσω διαφήμισης στα social media.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το έργο του street artist «Atek» (Γιώργος Σκουρλής), ο οποίος θέλησε να διαφημίσει στο «Instagram» μια νέα του τοιχογραφία στην Αθήνα. Στο μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία του έργου του, ο καλλιτέχνης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Το έργο έχει θέμα την κοινωνική ανισοτιμία μεταξύ των δύο φύλων… Το γυναικείο ζήτημα ως κοινωνικό φαινόμενο είναι ένα σύμπλεγμα οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών ανισοτιμιών και διακρίσεων που εκδηλώνονται σε όλα τα πεδία της ζωής της γυναίκας και έχει ρίζα στο σύγχρονο κοινωνικό σύστημα και στα απομεινάρια των παλαιότερων. Γι’ αυτό πιστεύω δεν θα δοθεί η λύση του μεμονωμένα, ιδιαίτερα σήμερα που προχωράμε σε τεντωμένο σκοινί στο κενό…».

Αυτές οι αναφορές μάλλον γαργάλισαν τους «αλγόριθμους» του «Instagram» που ενημέρωσαν τον δημιουργό ότι «η διαφήμιση δεν συμμορφώνεται με την εξής πολιτική: Διαφημίσεις που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα, τις εκλογές ή την πολιτική»…

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: