Αστέριος Λάμπρου: «Σφαγή στη Γάζα» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

“Τώρα ο πίνακας τελείωσε, η δολοφονία όμως του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται, ακόμα πιο ωμή, αιματηρή, στυγερή.” – Ο πίνακας «Σφαγή στη Γάζα» είναι έργο του ζωγράφου Αστέριου Λάμπρου και φιλοτεχνήθηκε αυτές τις μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Γάζας

Ο λαός της Παλαιστίνης διεξάγει έναν δίκαιο εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Πέρα από δίκαιη η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης είναι ηρωική. Γιατί, ενώ οι πληγές του δεν προλαβαίνουν να κλείσουν, ρίχνεται 7 δεκαετίες και πλέον στον αγώνα για ανεξαρτησία, ελευθέρια και δικαιοσύνη. Με αυτοθυσία, με βαρύ φόρο αίματος, με χιλιάδες νεκρούς μαχητές, με θύματα άμαχους, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. 

Άλλο ένα ηρωικό κεφάλαιο προσθέτει και τώρα στο βιβλίο της Ιστορίας με την αντίσταση και πάλη που από τις 7 Οκτωβρίου προβάλλει και διεξάγει στη Γάζα. Ο λαός της Γάζας προσπαθεί να σταθεί όρθιος απέναντι στο κράτος του Ισραήλ. Παρά τους χιλιάδες νεκρούς που μετράει, σηκώνει το ανάστημα του και σφίγγει τη γροθιά του. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει συνοδοιπόρο στον αγώνα του την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου. Και με αυτή θα πορεύεται ως τη λευτεριά! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης! 

Ο πίνακας «Σφαγή στη Γάζα» είναι έργο του ζωγράφου Αστέριου Λάμπρου και φιλοτεχνήθηκε αυτές τις μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Γάζας. 

“Σφαγή στη Γάζα”, του Αστέριου Λάμπρου. Ακριλικά σε καμβά, 160×100, Πάτρα 2023

«Βδομάδες τώρα, ανεβάζω λεπτομέρειες, μόνο, του έργου. Ο λόγος; Η δυσκολία μου να συγκροτήσω τα αισθήματά μου μπροστά στη φοβερή δολοφονία ενός λαού. Να τους δώσω μορφή. Ξεχείλιζαν, έσπαζαν κάθε συγκρότηση, κι είχα διαρκώς την αγωνία, ότι δεν θα καταφέρω να τον τελειώσω. Γι’ αυτό και, μόλις τελείωνα ένα τμήμα, το έδειχνα. Τώρα ο πίνακας τελείωσε, η δολοφονία όμως του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται, ακόμα πιο ωμή, αιματηρή, στυγερή.» (Αστέριος Λάμπρου)

Work in progress

Για το έργο ο Αστέριος Λάμπρου δεν αξιώνει πνευματικά δικαιώματα, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα με ή χωρίς την αναφορά στο όνομα του δημιουργού.

Μαρία Νταϊλιάνη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: