«1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος» – Η μεγάλη έκθεση του ΕΕΤΕ από 12/5 έως 15/6/2023 στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η πολυαναμενόμενη έκθεση «1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος» ανοίγει κανονικά! Η πολύμηνη προσπάθεια για την προετοιμασία της έκθεσης, ο αγώνας για τη χρηματοδότησή της δικαιώνεται, με μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Έκθεση «1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος» 

372 καλλιτέχνες 

12 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2023 

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Μαΐου – ώρα: 18:00 

Η πολυαναμενόμενη έκθεση «1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος» ανοίγει κανονικά! Και είναι επισκέψιμη από 12 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2023. 

Η πολύμηνη προσπάθεια για την προετοιμασία της έκθεσης, ο αγώνας για τη χρηματοδότησή της δικαιώνεται, με μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών. 

Η πενιχρή χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ για την έκθεση αποδόθηκε τελικά στο Ε.Ε.Τ.Ε. με τεράστια καθυστέρηση, μετά από πιέσεις του φορέα, μετά από τη διαμαρτυρία μέσα στο χώρο του Καπνεργοστασίου στις 28 Απριλίου, μέρα που ήταν εδώ και καιρό προγραμματισμένη η έναρξη της έκθεσης. 

Τώρα, είμαστε εδώ και με τον αγώνα μας καταφέραμε να την υλοποιήσουμε. 

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.), μετά από ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του, διοργανώνει μια πολύ μεγάλη ομαδική έκθεση σύγχρονου έργου, με τίτλο «1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συμμετέχουν 372 καλλιτέχνες, με έργα από όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance. 

Η μεγάλη αυτή έκθεση ετοιμάζεται εδώ και μήνες, από το καλοκαίρι του 2022. Δεν αποτελεί απλά μια έκθεση με ιστορική αναφορά, αλλά έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κλήθηκαν να μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας που οδήγησαν στην Καταστροφή, να αναδείξουν τις τραγικές ιστορίες των πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων προσφύγων, τις περιπέτειες στους τόπους εγκατάστασης. Ακόμη, να θίξουν σύγχρονες πλευρές του πολέμου, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, να αναρωτηθούν για τις αιτίες της μεγαλύτερης μάστιγας στην Ιστορία, που οι άνθρωποι την προκαλούν και οι άνθρωποι μπορούν να την εξαφανίσουν. 

Στα έργα που θα εκτεθούν είναι στο επίκεντρο ο άνθρωπος, η καταγραφή των σκληρών βιωμάτων των προσφύγων, η καταγγελία της απανθρωπιάς του πολέμου και της καταστροφής. Η έκθεση επιχειρεί να προβληματίσει, συνομιλεί ζωντανά με το κοινό, αναδεικνύει πώς, μέσα από την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των λαών, ανθίζει η ελπίδα. Το σύνολο των έργων δικαιώνει την πολύμηνη προσπάθεια να στηθεί η έκθεση και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για κάθε επισκέπτη. 

Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Λένορμαν 218, Αθήνα 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 11:00-20:00 

Για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ε.Ε.Τ.Ε. 

Τηλέφωνο: 210 3300016 • e-mail: [email protected] 

Για την είσοδο στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

7 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: