Άρωμα Πατρινού Καρναβαλιού στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Τη δική του δυναμική παρουσία έχει αυτές τις μέρες το Πατρινό Καρναβάλι στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τη συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Τη δική του δυναμική παρουσία έχει αυτές τις μέρες το Πατρινό Καρναβάλι στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τη συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Στους επισκέπτες της έκθεσης που κάνουν σταθμό στο περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο μπάστακας “ποδηλάτης”  (διαστάσεων 300εκΧ130 εκ Χ140 εκ.) ως δείγμα της  καλλιτεχνικής δημιουργίας του Καρναβαλικού εργαστηρίου, με τον οποίο φωτογραφίζονται. Επίσης περιεργάζονται τα γλυπτά 3D τρισδιάστατης εκτύπωσης του καλλιτέχνη Δημήτρη Βάρδα που είναι ψηφιακά σχεδιασμένα, αντιπροσωπεύουν το θέατρο Σκιών στο Πατρινό Καρναβάλι και αφορούν στα πρώτα αποτελέσματα της δημιουργικής βιομηχανίας στα Παλαιά Σφαγεία. Στα γλυπτά που ο δημιουργός παρουσίασε με τεράστια επιτυχία στην έκθεση του «Futura» στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, έγινε χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών ρητίνης (sla printers), ενώ ο χρωματισμός των φιγούρων έγινε με ακρυλικά χρώματα μοντελισμού με χρήση ιερογράφων. Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο της ΔΕΘ έχουν και οι στολές των τελάληδων, ένδειξη της καλλιτεχνικής διάστασης και του κεντρικού ρόλου που έχει η αμφίεση στο Πατρινό Καρναβάλι. Πολλά ευμενή σχόλια εκφράζουν οι επισκέπτες για το καινούριο, έξυπνο, προωθητικό υλικό για τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και τη λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων.

Τη δική του θέση στο περίπτερο της ΚΕΔΗΠ έχει το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό  από τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 (παρελάσεις, Καρναβάλι των Μικρών κ.α.) αλλά και από τις δράσεις της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων. Επίσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία βλέποντας την αφίσα του 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού και σκανάροντας στο barcode να εισέλθουν στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ και να περιηγηθούν σε ενημερωτικό υλικό και βίντεο για το Κρυμμένο Θησαυρό. Παράλληλα στους επισκέπτες δίνονται αναμνηστικά και σοκολάτες με το εμπορικό σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού στη συσκευασία.

Η παρουσία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 87η ΔΕΘ έχει σκοπό να απευθύνει στους επισκέπτες της έκθεσης ανοικτό κάλεσμα   κατά την περίοδο του Καρναβαλιού. Το κάλεσμα για φιλοξενία στη πόλης μας εκτός από το Καρναβάλι αφορά και στη γνωριμία των επισκεπτών με τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, πολυδύναμο κέντρο αφιερωμένο στο Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, που ήδη χτυπά η καρδιά του Καρναβαλιού και είναι πεδίο πλήθους εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών. Μάλιστα σύντομα θα μετατραπεί σε πολυδύναμο Κόμβο Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά που τα συνοδεύει. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: