Υποκλοπές – παρακολουθήσεις: Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της διερεύνησης της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. 

Το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρακολούθηση και το φακέλωμα των πάντων ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με τις τοποθετήσεις τους στη συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της διερεύνησης της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες.

Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Άσφαιρη» η κριτική των άλλων κομμάτων

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, υπογράμμισε πως η Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτά τα συγκεκριμένα γεγονότα και όσα άλλα προκύψουν κατά την εξέταση. Γι’ αυτό το ΚΚΕ στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ η χρονική διεύρυνση που προτείνει η ΝΔ, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Σε αυτή τη βάση, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να δεσμευτούν ότι οι εργασίες θα ασχοληθούν με συγκεκριμένα περιστατικά.

Όπως τόνισε, η σημερινή συζήτηση γίνεται με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά υπάρχουν μια σειρά άλλες υποθέσεις, όπως οι αλλεπάλληλες συνακροάσεις – υποκλοπές από τον Νοέμβρη του 2016 έως τον Απρίλη του 2022 στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρα πυρά» την κριτική των άλλων κομμάτων, καθώς αυτή αφήνει εκτός κάδρου το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, που έχει ενσωματώσει ευρωενωσιακές οδηγίες, που διασφαλίζουν μαζική προληπτική παρακολούθηση, διευκόλυνση άρσης απορρήτου, διευκολύνουν εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών, διευκολύνουν στην πλατιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για οδηγίες που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει στην προκρούστεια κλίνη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, για να θωρακίζεται το αστικό κράτος (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Τερατώδες το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα από τις ευρωενωσιακές οδηγίες και κατευθύνσεις, τις οποίες έχουν αποδεχθεί όλα τα αστικά κόμματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέδειξε ότι το πρόβλημα των υποκλοπών – παρακολουθήσεων πηγάζει από το ίδιο το θεσμό πλαίσιο, το οποίο έχει δημιουργήσει έναν ατσάλινο φράκτη «για να προστατεύσει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων».

Όπως εξήγησε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιέχει έννοιες – λάστιχο για τις οποίες επιτρέπονται οι παρακολουθήσεις, όπως λόγους «εθνικής ασφάλειας», «δημόσιας τάξης», κοινωνικής ευημερίας», κ.α. Ενώ οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι της ΕΕ προσδιορίζουν ως «τρομοκρατία» την ριζοσπαστικοποίηση, στην οποία συγκαταλέγουν την «ακροαριστερά»», ενώ θεωρούν «τρομοκράτες» αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τις κοινωνικές ανισότητες και αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, η ΕΕ έχει δημιουργήσει ένα τερατώδες σύστημα φακελώματος, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνθήκη Σένγκεν (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Λάστιχο η έννοια της «εθνικής ασφάλειας»

Τις τεράστιες και αμετάθετες ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Όπως τόνισε, οι ευθύνες δεν κρύβονται πίσω από δικαιολογίες «μαθητών Δημοτικού», ότι δεν ήξερε και δεν άκουσε.

Συμπλήρωσε ότι είναι επιλεκτικές οι ευαισθησίες των κομμάτων για τις υποκλοπές, μιας και δεν βγάζουν τσιμουδιά για το τρομακτικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει ο καθένας να μπορεί να μπει στο στόχαστρο υπηρεσιών. «Δικό σας δημιούργημα» είναι το άθλιο πλέγμα που επιτρέπει να βαφτίζεται ο καθένας επικίνδυνος στα ευρύτατα όρια της «εθνικής ασφάλειας», είπε, επισημαίνοντας την έκδοση 15 χιλιάδων εισαγγελικών παραγγελιών για άρση απορρήτου το χρόνο (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια

Οι υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών δεν οφείλονται ούτε σε κακούς χειρισμούς και λάθη, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ούτε στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι κάτι πρωτοφανές, όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Είναι αποτέλεσμα του «βούρκου» του θεσμικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει τα παραπάνω κόμματα και γι’ αυτό δεν βγάζουν «τσιμουδιά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Κι αυτό την ώρα που έχει λάβει χώρα η παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, με τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ.

Όπως επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης, το ΚΚΕ προειδοποιούσε χρόνια για την ανάγκη προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού, από το σκοτεινό και πολυπλόκαμο θεσμικό πλαίσιο και οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν την αξία της πολιτικής του Κόμματος (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: